Structură metalică modulară în km 0 al Oradiei

26Comentarii
ORADEA – În buricul târgului, încadrat obiective turistice, ar putea apărea un monstru metalic de 30 m. În faţă, monumentul arhitectural, Palatul Vulturul Negru. În lateral, alte două monumente: statuia poetului naţional Mihai Eminescu respectiv Sinagoga Neologică Zion.

Aproximativ în mijlocul acestor obiective, în parcare, municipalitatea şi aleşii locali au găsit că se impune amenajarea unei structuri metalice multietajate, cu un evindent aspect industrial: o parcare modulară supraetajată, care se poate întinde spre cer până la 30 de metri.

De altfel, cu ocazia şedinţei legislativului local, consilierii şi-au dat acordul de principiu pentru montarea a două astfel de structuri: cea din parcarea din strada Independenţei şi una în strada Braşovului, între Magazinul Crişul şi Spitalul Militar.Următorul pas în realizarea planului ar fi execuţia unui studiu de fezabilitate pentru investiţii, pas pentru care aleşii au alocat 100.000 ron.

Conform studiului de fezabilitate, investiţiile se justifică prin creşterea numărului de maşini care tranzitează zilnic oraşul, acum ajungându-se la peste 50.000 de masini în condiţiile în care sunt amenajate doar aproximativ 8.000 locuri de parcare pe principalele axe de circulaţie.

 

Precizie industrială

Principiul de functionare al parcărilor multietajate se bazeaza pe un lift interior central care ridică sau coboară maşinile pentru a le plasa în spatiile de parcare de la diferite etaje pe înălţimea structurii. „Sistemul asigură manipularea autovehiculelor unul cate unul fără mişcarea autovehiculelor parcate, deplasarea făcându-se silenţios. Liftul circulă pe înălţimea construcţiei alternativ, vertical şi orizontal, şi se poate mişca rotativ pentru aducerea autoturismul cu faţa spre ieşire.

Geometria structurii permite o inaltime maxima de pana la 30 m. în funcţie de înălţimea maximă acceptată a autovehiculelor, se pot introduce maxim 15 etaje”. se arată în descrierea utilajului.

Cristina Ghilea26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor