„Student pentru o zi, profesor pentru o viaţă”

De Crina Dobocan
Fascinaţi de noua provocare
Fascinaţi de noua provocare
„Student pentru o zi, profesor pentru o viaţă” este titlul unui proiect demarat anul trecut şi care a început să-şi arate din plin roadele – prin entuziasmul cu care a fost primit, dar şi prin rezultatele şedinţelor de doar câteva ore desfăşurate la şevalete.

Evenimentul a fost realizat la iniţiativa prof. Anca Popescu, în urma unui acord de parteneriat între Universitatea din Oradea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

În cadrul proiectului, mai mulţi elevi de gimnaziu şi de liceu au participat o zi la ateliere de pictură în cadrul Departamentului de Arte Vizuale de la Facultatea de Arte. Săptămâna trecută, sub coordonarea prof. Alina Lăzău şi a asist. univ. dr. Anca Popescu, au avut o întâlnire cu frumosul, învăţând tehnici plastice noi.

„Acest proiect le dă elevilor din Oradea şi judeţ, care doresc, şansa de a picta o zi în atelierele Departamentului de Arte Vizuale de la Facultatea de Arte, coordonaţi de cadre didactice universitare”, a arătat asist. univ. dr. Anca Popescu.

Întâlnirea s-a concretizat cu frumoase lucrări, pe care elevii le-au dus mândri acasă, şi cu dorinţa de a reveni cât mai curând în atelierele facultăţii, iar pentru viitor cu planul de a deveni studenţi în slujba artei.

Participanţi:

Groze Maria Adriana, cl. a VII-a, Liceul Tehnologic nr. 1 – Şuncuiuş
Haragoş Alexandru, cl. a VIII-a, Liceul Tehnologic nr. 1 – Şuncuiuş
Martin Larisa, cl. a X-a B, Liceul Teoretic nr. 1 – Bratca
Manea Mariana, cl. a IX-a B, Liceul Teoretic nr. 1 – Bratca
Venter Ramona, cl. a VIII-a A, Liceul Teoretic „Gabriel Ţepelea” – Borod0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !