Studentă cu bursă de excelenţă la Greenwich

De Veronica Bursaşiu
16Comentarii
Studentă cu bursă de excelenţă la Greenwich
A primit oferte de la University of Southampton şi de la University of Worcester. A ales Greenwich.

Cezara Hulber a studiat la Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Din toamnă va studia la una dintre cele mai prestigioase unităţi de învăţământ din Marea Britanie.

Greenwich este una dintre cele mai respectate universități, una de înaltă calitate, cu o tradiție în educație de peste 125 de ani. Dispune de un patrimoniu de cercetare și inovație tehnologică de clasă mondială şi are o abordare inovatoare și modernă de predare. Cezara ne-a fost ghid în demersul de a deveni student la Greenwich.

„În clasa a XI-a am participat la un târg de facultăţi organizat de Edmundo, organizaţie non-profit ce îndruma elevii pentru a aplica pentru facultate. Aici am aflat care sunt facultăţile străine la care aş putea aplica. Am schimbat multe lucruri pe parcurs. Iniţial am vrut să studiez în Danemarca, apoi am vrut în Olanda, am vrut la istorie, apoi am vrut la web development. Într-un final, în vara 2015 am decis să aplic în Marea Britanie în domeniul Web Science & Graphic Design.
1cezara

Edmundo m-a pus în contact cu o consilieră, Bianca Forghel, care m-a îndrumat pas cu pas prin procesul de aplicare. Mi-am scris eseul personal, mi-am aranjat dosarul cu diplome, mi-am luat examenul ECDL şi certificatul de Cambridge Advanced Exam.

Pentru a aplica, britanicii folosesc o platformă numită UCAS. Toţi aplicanţii îşi creează pe această platforma dosarul (format din datele personale, eseul personal, scrisoarea de recomandare de la un profesor şi certificatul de limba engleză) şi plătesc o sumă de 23 de lire. Aplicantul poate să îşi aleagă până la 5 opţiuni. Eu am aplicat la 3 universităţi diferite şi la 5 cursuri diferite. Dintre acestea, două se aflau la University of Greenwich, facultatea aleasă de mine”, spune Cezara Hulber.

După trimiterea dosarului urmează aşteptarea. „În octombrie, cred, am primit primul răspuns. Am primit două oferte din Greenwich. Bucuria primirii acestor oferte nu poate fi descrisă, emoţiile au fost foarte puternice”, spune orădeanca. 🙂

Un viitor sigur

După o oferta de la University of Southampton, pe adresa Cezarei au venit alte două oferte de la University of Worcester.

„Am ales University of Greenwich datorită importanţei cu care tratează studentul. Satisfacţia studentului este votată pozitiv, în comparaţie cu celelalte două universităţi la care am aplicat, iar cursul meu (Digital Media Technologies) prezintă un viitor sigur: 90% dintre absolvenţi îşi găsesc de lucru în domeniu înca din primele 6 luni de după absolvire”, explică Cezara Hulber. Absolventa de Eminescu merge cu mari aşteptări la Londra.

„Am mari aşteptări de la sistemul de învăţământ britanic. Munca practică este foarte valorificată, evaluarile scrise reprezentând doar 10% din nota studentului. Mă aştept la un mediu educaţional modern, dotat corespunzător, şi la o comunitate diversă şi caldă. Sunt peste 1000 de studenţi români în Greenwich University, deci voi avea o comunitate spre care să mă duc în caz că şocul cultural şi stresul devin prea sufocante. Însă, eu caut să cunosc persoane din întreaga lume, pentru că în acest secol, multiculturalismul este o nouă sursă de educaţie. Datorită mediei de la bacalaureat, 9,60, universitatea mi-a oferit o bursă de excelenţa în valoare de 2000 de lire.

Reprezentanţii facultăţii s-au implicat direct, reprezentantul biroului răspunzător de aplicanţi venind până în Oradea ca să cunoască posibilii viitori studenţi. De asemenea, am primit un e-mail de la şeful departamentului în care voi studia. Acest contact direct, această dorinţă de a cunoaşte studenţii personal a fost chiar motivul pentru care am ales Greenwich şi motivul pentru care sunt fericită că am fost admisă. Abia aştept ca în septembrie să cunosc catedra şi ceilalţi studenți. Sunt sigură că ei mă vor face să mă simt ca acasă”, spune tânăra orădeancă.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor