Studenti consiliati si angajati in IT

De Cristian Horgoș
Studenti consiliati si angajati in IT
Vineri, de la ora 11, la Biblioteca Universităţii din Oradea, Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei va populariza proiectul „PractING – Convergenţa pregătirii practice universitare pentru integrarea reuşită a studenţilor pe piaţa muncii”.

Potrivit managerului de proiect, universitarul Cornelia Gyorodi, după nouă luni de implementare s-au obţinut „rezultate deosebite, reflectate atât în indicatorii atinşi cât şi în activitatea concretă desfăşurată, beneficiind de implicarea şi aprecierea studenţilor şi a celor 25 de tutori de practică, instruiţi de SC Romarketing”.

Astfel, peste 120 de studenţi au beneficiat de serviciile de consiliere şi orientare profesională precum şi de sprijin sub formă de subvenţii şi au efectuat stagiul de practică în cadrul a 21 de firme partenere, printre care Stimin, Conectronics, Celestica, Plexus, Samsung, Alien Concept, RCS&RDS, Neobyte Solutions, Ro&Co, Eta2U, Faist Mekatronic etc.

Studenţii au acces la resursele proiectului pe site-urile www.practing.ro şi http://practing.ro/recruiter/.

În plus, proiectul a reprezentat un punct de susţinere a studenţilor în demersul de angajare într-o organizaţie, un număr însemnat dintre ei găsindu-şi un loc de muncă în urma stagiului de practică.

Principalul partener

Profilul cadru al firmelor partenere de practică a fost realizat, ȋn prealabil de către SC Romarketing.

„Proiectul aduce certe beneficii. La nivelul Universităţii va pune bazele unei metodologii de organizare a activităţii de practică iar la nivelul mediului economic va forma capital uman calificat în cadrul firmelor partenere, facilitând şi lărgind astfel colaborarea Universităţii din Oradea şi dezvoltarea de parteneriate cu industria de profil. Pentru studenţi, va asigura oportunităţi sporite de inserţie pe piaţa muncii prin corelarea învăţării cu activităţi practice”, mai spune Cornelia Gyorodi.

Proiectul este cofinanţat cu peste 1,86 milioane de lei din Fondul Social European şi mai are ca partener şi Camera de Comerţ şi Industrie Bihor.

Tot Romarketing

În altă ordine de idei, firma Romarketing a fost aleasă şi de Primăria Oradea pentru recrutarea membrilor Consiliilor de Admnistraţie la CET, OTL şi alte instituţii subordonate municipalităţii. Iar în context, Asociaţia Pro Democraţia a acuzat luni unele aspecte privind transparenţa recrutărilor.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !