Studenţi în practică la Frontiera Oradea

Studenţi în practică la Frontiera Oradea
29 de studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti fac practică la Frontiera Oradea.

29 de studenţi de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, arma Poliţie de Frontieră, vor face stagiul de practică în cadrul structurilor operative aparţinând Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Studenţii au parcurs partea teoretică la materiile care se predau la Academia de Poliţie şi acum urmează să facă stagiu de pregătire poliţienească şi legislaţie de frontieră în cadrul mai multor activităţi pregătitoare, în care li se va prezenta specificul misiunilor de efectuare a supravegherii şi controlului trecerii frontierei de stat. Studenţii vor participa, alături de cadre specializate, la obţinerea, analiza şi exploatarea datelor şi informaţiilor necesare privind prevenirea şi combaterea criminalităţii transfrontaliere specifice zonei de competenţă şi vor lua contact direct cu cetăţeanul în punctele de trecere a frontierei din judeţele Bihor şi Arad.

Inspectorul de poliţie Loredana Chifor spune că studenţii care se pregătesc în cadrul structurilor noastre trebuie să înveţe să aplice legislaţia naţională, bilaterală şi acquisul Schengen în domeniul combaterii infracţionalităţii transfrontaliere, să cunoască documentele de trecere a frontierei de stat, aparatura de verificare a acestor documente, modul de întocmire a actelor de constatare la săvârşirea infracţiunilor sau modul de organizare a acţiunilor informativ-operative pentru combaterea infracţionalităţii transfrontaliere în punctele de trecere a frontierei.

Programul de practică va fi coordonat de ofiţeri şi agenţi specialişti din cadrul structurilor operative aparţinând Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, studenţii având posibilitatea ca pe timpul desfăşurării misiunilor de supraveghere şi control a frontierei de stat să-şi pună în valoare cunoştiinţele teoretice şi practice dobândite la orele de curs, contribuind împreună cu ceilalţi poliţişti de frontieră din dispozitiv la asigurarea climatului de normalitate la frontieră şi a prevenirii criminalităţii transfrontaliere în zona de competenţă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !