Studenţi pentru o zi, la Arte

De Camelia Busu
Lecţie de pictură
Lecţie de pictură
Săptămâna trecută, în cadrul parteneriatului cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, pentru al doilea an a avut loc acţiunea „Student pentru o zi”.

Facultatea de Arte din Oradea – Departamentul de Arte Vizuale a avut ca invitaţi elevi de la Liceul Teoretic „Gabriel Ţepelea” din Borod, Liceul Teoretic nr. 1 Bratca şi Liceul Tehnologic nr. 1 Şuncuiuş.

După ce au facut turul atelierelor de arte decorative, modă, pictură, grafică şi design, studenţii pentru o zi au învăţat o tehnică de lucru nouă, cea a colajului, executând fiecare câte un peisaj. Lanurile de floarea-soarelui create în culori tempera şi acryl au exprimat prospeţime şi bucurie.

Elevii care s-au bucurat de această experienţă au fost, din Borod: Manci Capriş George, Simuţ Bogdan, Butiri Niculina şi Tole Andreea, din clasa a XII-a, Sârca Denisa, Venter Ioana şi Alexasev Irina, din clasa a VII-a, şi Alexasev Cătălina, din clasa a VI-a. Din Bratca au participat elevii: Iulia Bere şi Martin Larisa, din clasa a XI-a, Manea Mariana, Groze Petrică, Ciucur Alin, din clasa a X-a, iar din Şuncuiuş elevii Haragos Alexandru din clasa a IX-a şi Groze Maria din clasa a VIII-a.

Pentru studenţii de o zi, experienţa a fost un bun punct de reper în alegerea lor viitoare şi o amintire frumoasă prin lucrările executate. Coordonatorii acţiunii au fost prof. Alina Lăzău şi asist. univ. dr. Anca Popescu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !