Studenţii, ajutaţi să păşească în UE

Biroul de Consiliere pentru Cetateni a initiat în luna octombrie un program de consiliere si informare în rândurile studentilor oradeni. Programul intitulat „Zilele consilierii în Universitate” a debut în cadrul Universitatii din Oradea, atingând în special rândurile studentilor de la Stiinte Socio-Umane.

„Am initiat un astfel de program, deoarece am observat ca studentii reprezinta categoria de vârsta care acceseaza cel mai putin serviciile Biroului de Consiliere pentru Cetateni”, ne-a declarat Monica Crisan, consilier în cadrul BCC.


Programul se desfasoara pe doua coordonate: promovarea serviciului în rândurile studentilor si o colaborare cu universitatile din municipiu. În cadrul colaborarii cu Universitatea din Oradea, studentii de la Asistenta Sociala vor avea posibilitatea sa desfasoare practica de specialitate în cadrul Biroului. BCC doreste extinderea colaborarii si cu Universitatile Emanuel si Partium, în acest sens purtându-se o negociere cu reprezentantii celor doua institutii.


BCC ofera, gratuit, informatii despre burse de studii în strainatate, munca si libera circulatie în UE, înfiintarea unor societati comerciale de catre studenti etc., tuturor studentilor, de luni pâna vineri, între orele 8 si 14, la sediul de pe Str. Magheru nr. 21.

Ovidiu Morcan