Studenţii arhitecţi la prima expoziţie

Studenţii arhitecţi la prima expoziţie
După un an de studiu în care au desluşit o mică, dar însemnată parte din tainele arhitecturii, absolvenţii primului an ai Facultăţii de Arhitectură şi Construcţii Oradea şi-au expus propriile lucrări.

Vernisajul, intitulat „Expoziţie de arhitectură – atelier an I – Oradea” a avut loc joi, la Galeria de Arte Vizuale, şi a fost deschis de profesorii îndrumători, arhitecţii Tiberiu Bucşa şi Radu Fortiş. „Aceşti studenţi au ajuns la un nivel de performanţă la care nu se aşteptau la începutul anului şcolar. Au parcurs o etapă pentru care merită felicitaţi”, a afirmat Tiberiu Bucşa.

Teme diverse

Expoziţia cuprinde o serie de proiecte, machete şi obiecte, centrate pe trei teme. La prima temă, „Cafenea în parc”, studenţii au ţinut cont de etapa obligatorie, şi anume respectarea anumitor cote pentru proiect, încadrarea într-un volum, iar materialul folosit a fost lemnul.

„Cafenea în parc” cuprinde şi etapa liberă, aici proiectanţii având ocazia să-şi prezinte propriile idei. Cea de-a doua temă a fost „Panou expoziţional”, necesar pentru prezentarea proiectelor în cadrul expoziţiilor.

Condiţiile au fost date de colaborarea în grup şi structura cât mai simplă. Pentru ultima temă, viitorii arhitecţi au realizat elemente de mobilier, scaunul fiind subiectul principal, conceput liber atât din punct de vedere al materialului folosit, cât şi al dimensiunilor. Exponatele au fost realizate de aproximativ 50 de studenţi.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !