Studenții cer parcare gratuită lângă Universitate

Reactualizat la:
24Comentarii
Studenții cer parcare gratuită lângă Universitate
Asociația Studenților Economiști, în colaborare cu alte 10 asociații studențești ale Universității Oradea, militează pentru a obține parcarea gratuită pentru studenți în zona Universității

Tinerii doresc să obțină facilitarea accesului gratuit doar pentru studenți la parcarea din fața campusului Universității din Oradea, amplasată pe strada Universității, respectiv de la Cimitirul Municipal Rulikowski până la pârâul Peța.

Președintele Asociației Studenților Economiști din Oradea, Adrian Abrudan, a fost desemnat reprezentant al acțiunii și implicit al studenților implicați în aceasta. Pentru a informa municipalitatea despre nevoile pe care le au studenții, acesta a înaintat o cerere spre Consiliului Local al Municipiului Oradea semnată de 1020 de studenți.

Printre motivele invocate de studenți se numără și faptul că un student nu dispune de resurse financiare considerabile, părinții fiind cei care îl răsplătesc, cu un autoturism, pentru efortul depus de a-și termina studiile superioare. Părintele este suportatorul efectiv al costurilor de deplasare și întreținere. Studenții susțin faptul că și municipalitatea ar trebui să vină în sprijinul acestora, scutindu-i de plata parcării.

Totodată, aceștia amintesc și că studenții care au domiciliul în orașele și comunele din județul Bihor vin cu mașina personală spre unitatea de învățământ superior.

330 de locuri de parcare la peste 13 000 de studenți

Pentru a exemplifica cât mai bine problema supusă examinării, inițiatorii proiectului au venit cu cifre estimative, astfel au ajuns la un număr de 8252 de studenți care își desfășoară orele de curs în incinta campusului. Universitatea din Oradea oferă în campusul universitar aproximativ 130 de locuri de parcare, în timp ce municipalitatea nu oferă mai mult de 200 de locuri.

În acest moment, Universitatea din Oradea are un număr estimativ de 13777 de studenți înscriși la studiile de licență, masterat și doctorat.

Prin aceste cifre, colectate din bazele de date ale universității și numărând efectiv locurile de parcare disponibile, studenții menționează că numărul de locuri de parcare din interiorul și exteriorul campusului sunt insuficiente pentru numărul de studenți menționat anterior.

De asemenea, tinerii consideră că facilitarea locurilor de parcare atât pentru studenții din județul Bihor cât și pentru cei din alte județe ar constitui un avantaj al Universității din Oradea pe care îl poate utiliza în campania de promovare din primăvara acestui an.

Membrii asociațiilor studențești care susțin acest demers: Asociația Studenților Economiști din Oradea (ASEO); Asociația Studenților Ingineri Oradea (ASIO); Alumni Universitatea din Oradea; Asociația Studenților Creștini Ortodocși România (ASCOR); Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni (ASEB); Asociația Studenților Farmaciști din Oradea (ASFO) ; Asociația Studenților la Psihologie Oradea (ASPO); Asociația Studenților Stomatologi din Oradea (ASSO); Association Internationale des Étudiants en Sciences Économiques et Commerciales – Oradea (AIESEC); Asociația Studenților Mediciniști din Oradea (ASMO); Asociația Studenților Universității din Oradea (ASUO); Studenții membri reprezentanți în Senatul Universității din Oradea și Uniunea Studenților din Oradea (USO).

Paula Lele24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor