Studenţii, faţă în faţă cu poliţiştii

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
Studenţii, faţă în faţă cu poliţiştii
Acţiuni ale poliţiştilor bihoreni pentru prevenirea violenţei domestice și a traficului de persoane.


Marți, 21 noiembrie, la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane de la Universitatea Oradea, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii de la Poliția Bihor şi reprezentanți ai A.N.I.T.P. – Centrul Regional Oradea, în parteneriat cu Universitatea Oradea, au „predat” studenţilor lecţia despre prevenirea violenţei domestice și a traficului de persoane.

Cei peste 100 de studenți orădeni au interacţionat la acţiunea ce face parte din Campania națională de prevenire a violenței în familie ,,Aripi Frânte”, inițiată de Inspectoratul General al Poliției Române și Asociația Necuvinte.

Poliţiştii au dorit să atingă scopul campaniei prin creșterea gradului de informare a membrilor comunității cu privire la dimensiunea, incidenţa şi formele de manifestare a violenței în familie, cu privire la instituțiile implicate în gestionarea acestui fenomen precum și cu privire la drepturile și măsurile prevăzute de lege pentru asigurarea protecției victimelor violenței în familie.

Poliţiştii au dat studenţilor Ghidul Siguranței Victimelor Violenței în Familie, realizat pentru susținerea activităților specifice din cadrul acestei campaniei ,,Aripi Frânte”, adresat persoanelor aflate în dificultate, iar reprezentanții A.N.I.T.P. – Centrul Regional Oradea au prezentat studenților prezenți date concrete despre fenomenul traficului de persoane, forme de manifestare a acestui fenomen infracțional, modalități de prevenire și drepturile pe care le au victimele acestui gen de infracțiuni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !