Studenţii, interesaţi de job-uri

3Comentarii
Studenţii, interesaţi de job-uri
Câteva sute de studenţi şi absolvenţi s-au înghesuit joi pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Centrul de Servicii privind Cariera din cadrul Departamentului de Învăţământ la Distanţă al Universităţii din Oradea, în parteneriat cu Facultatea de Ştiinţe Economice, Federaţia StudentPro, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Bihor, Camera de Comerţ şi Industrie Bihor şi Consiliul Local al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Bihor, a organizat a treia ediţie a „Târgului Locurilor de Muncă pentru Studenţi şi Absolvenţi”.

Târgul Locurilor de muncă s-a desfăşurat sub egida Universităţii din Oradea, sub deviza «Investeşte în oameni, să dai viaţă afacerii tale!».

„Evenimentul a avut rolul de a oferi studenţilor un contact direct cu mediul economic. În acest fel, tinerii vor putea cunoaşte aşteptările companiilor, Universitatea din Oradea străduindu-se, chiar şi în această conjunctură economică mai puţin favorabilă, să asigure o ofertă de locuri de muncă cât mai bogată şi diversificată studenţilor şi absolvenţilor ei, în scopul unei cât mai bune plasări a acestora pe piaţa forţei de muncă”, a spus Olimpia Popoviciu, purtătorul de cuvânt al UO.

„«Criza» – cuvânt nou”

În cadrul târgului peste 18 firme din regiune şi-au prezentat oferta de muncă. Acestea au oferit peste 250 de locuri de muncă, în domenii precum: inginerie, tehnologie IT, achiziţii, management, resurse umane, contabilitate, farmacie, litere şi relaţii cu clienţii. Cele mai căutate job-uri au fost, potrivit organizatorilor,  în domeniul IT, contabilitate şi farmacie.

„Îmi caut un loc de muncă în domeniul afacerilor interne. Nu am găsit oferte în acest domeniu, însă mi-am depus CV-ul pentru ceea ce mă interesa. Târgul e foarte practic pentru cei care termină studiile, având în vedere că studenţii depun un efort destul de mare pentru a-şi găsi un loc de muncă. Târgul ne-a uşurat munca de căutare. Noi căutăm mereu toate versiunile posibile. Criza e un cuvânt nou în dicţionar, pentru că dacă vrei ceva cu adevărat reuşeşti”, a spus hotărât Alexandru-Raul Racolţa, un absolvent de Ştiinţe Economice.

Crina Dobocan3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor