Studenţii orădeni, de la teorie la practică

5Comentarii
Studenţii orădeni, de la teorie la practică
Peste 600 de studenţi de la nivel licenţă şi masterat (specializările asistenţă socială, sociologie, psihologie şi psiho-pedagogie specială), din trei centre universitare din ţară: Oradea, Bucureşti şi Arad, vor participa la stagii de pactică în instituţiile publice şi private de profil.

Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii din Oradea, în parteneriat cu alte 13 instituţii şi organizaţii care activează în domeniul social şi unităţi de învăţământ din Oradea, Bucureşti şi Arad, a demarat din luna octombrie activităţile proiectului „Programul de practică pentru studenţi „Protecţia copilului – de la teorie la practică”, promovat sub acronimul PractiPASS. Proiectul este finanţat din Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

„La stagiul de practică vor participa anual 200 de studenţi din fiecare centru universitar. Participanţii la stagii vor fi repartizaţi în mai multe locuri de practică. În fiecare locaţie din proiect vor ajunge minimum 18 studenţi. Ei vor fi rotiţi astfel încât să se familiarizeze cu întregul sistem de protecţia a copilului. În fiecare locaţie va exista un tutore, care se va ocupa de pregătirea studenţilor pentru activitatea practică. El va coordona, monitoriza şi evalua această activitate. La final, studenţii vor fi evaluaţi. Primii 30 de studenţi, clasaţi în urma evaluării stagiilor de practică, vor participa la schimburi de experienţă într-o instituţie din UE”, a declarat decanul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, prof.univ. dr. Floare Chipea, managerul acestui proiect. Proiectul are o valoare de 15.358.779,00 lei.

C.D.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor