Studentii oradeni, instruiti de profesionisti

Studentii oradeni, instruiti de profesionisti
De acest proiect au beneficiat în jur de 40 de studenţi.

Organizaţia studenţească AIESEC Oradea a oferit studentilor Universităţii din Oradea şansa de a-şi îmbogăţi competenţele profesionale cu ajutorul unor adevăraţi profesionişti. Studenţii orădeni au fost instruiţi în mai multe domenii, printre care IT, resurse umane şi vânzări, direct de reprezentanţii unora dintre cele mai cunoscute companii. În perioada 22-24 octombrie, organizaţia studenţească AIESEC Oradea a derulat proiectul ,,AIESEC Academy’’, care are ca scop pregătirea practică a studenţilor din Universitatea din Oradea.

„Proiectul este o iniţiativă naţională a AIESEC România şi se derulează în cinci oraşe din ţară. Proiectul are ca scop pregătirea practică a studenţilor de la Universitatea din Oradea, pe trei domenii: IT, resurse umane şi vânzări. Partea inovativă a acestui proiect este că studenţii nu trebuie să participe la cursuri teoretice, ţinute într-un mod tradiţional, ci interacţionează cu companii specializate din aceste domenii care fac parte din mediul business local sau naţional. Pregătirea practică este deficitară în facultate, iar cel mai eficient mod de a face asta o reprezintă întâlnirea, în cadrul sesiunilor practice, cu companiile specializate pe cele trei domenii”, a declarat Eliza Vas, coordonatorul AIESEC Academy.

Oportunităţi

Potrivit acesteia, în această ediţie, responsabili de sesiunile practice au fost: Nexia şi Public Euroconsulting pe partea de IT, Dacian Palladi şi Flaviu Porojan pe aria de vânzări, iar pe partea de resurse umane, Adecco şi Romarketing.

Studenţii au aflat mai multe despre: managementul carierei, recrutare, retenţia şi evaluarea personalului, calcularea salariului pe aria de resurse umane. Un alt subiect discutat a fost ,, marketingul între ştiinţă şi artă’’. De asemenea, studenţii au fost instruiţi referitor la construirea unei cariere în vânzări şi au văzut care este diferenţa dintre PC şi laptop. De un real succes s-a bucurat cursul de metode de combatere a pirateriei în domeniul IT.

Studenţii văd acest proiect ,,educativ, interactiv, motivant, interesant şi populat de oameni de la care îţi face plăcere să înveţi’’, după cum spune Maria Rozin, studentă în anul I la Ştiinţe Economice.

„Am decis să mă înscriu în acest proiect, pe aria de Vânzări, deoarece vreau să-mi fac o carieră în acest domeniu. AIESEC Academy mi s-a părut o bună oportunitate de a primi pregătirea practică de care nu am parte în timpul facultăţii. Vineri, am fost trimişi în piaţă să vindem. Pot să spun că această experienţă a fost una utilă pentru mine, căci doar aşa vezi ce presupune acest domeniu’’, a relatat Kallai Anasztaszia, studentă în anul III la Facultatea de Ştiinţe Economice.

C.D.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !