Studenţii orădeni, interesaţi de IT şi Inginerie

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Studenţii, interesaţi de atelierele tematice
Studenţii, interesaţi de atelierele tematice
Zilele Carierei la Universitatea din Oradea au priză la studenţi şi absolvenţi. Câteva sute de studenţi au participat la cele şase ateliere tematice ţinute de câţiva angajatori de succes din Oradea.

Atelierele le-au oferit studenţilor şi absolvenţilor oportunitatea de a interacţiona direct cu reprezentanţii companiilor. Organizatorii s-au arătat mulţumiţi de reacţia din partea studenţilor participanţi (de la facultăţiile de Ştiinţe, Inginerie Electronică şi Tehnologia Informaţiei, Inginerie Managerială şi Tehnologică, Ştiinţe Economice şi chiar de la Ştiinţe Juridice etc.).

Tinerii prezenţi au declarat că au participat la eveniment mai mult pentru a vedea care-s locurile de muncă pe care le pot accesa în momentul în care vor finaliza studiile, dar şi pentru a descoperi oportunităţile de practică, voluntariat şi internship. Unii dintre ei au vrut însă să vadă dacă şi-au ales bine domeniul.

„Este un exerciţiu bun pentru a cunoaşte şi pentru a descoperi cât de mult ne place domeniul pe care l-am ales”, a mărtusit unul dintre studenţii prezenţi.

Interesaţi de atelierele de IT şi de cele de Inginerie

Câteva sute de studenţi au luat cu asalt, marți, Biblioteca Universităţii din Oradea. Aici s-au derulat ateliere tematice pe subiecte legate de carieră, ţinute de câţiva angajatori de succes din Oradea, în cadrul Zilelor Carierei ale UO.

20161108_115836

Astfel, reprezentanţii companiei „Faist” le-au prezentat tinerilor drumul pe care-l parcurge un inginer de succes în companie, cei de la „Celestica” au prezentat atelierul cu tema „Sharing the passion for succes”, iar Isrom a vorbit despre engineering, automatizări şi soluţii mecatronice. De departe, de cel mai mare succes s-a bucurat atelierul ţinut de compania „Qubiz”, de la care studenţii au aflat despre rolurile dintr-o firmă. Ateliere au mai ţinut şi „Plexus” şi „Emerson”.

Viitor profesional

„Ne bucurăm de un feedback pozitiv, mai ales în contextul în care observăm nişte curente noi, în care în acest moment studenţii aleg orice altceva decât să se angajeze. Anumite ateliere, precum cel de IT şi Inginerie, s-au bucurat de o participare ridicată. Cei de la Inginerie au acces mai uşor la firmele de profil, iar mulţi dintre studenţi aleg să meargă direct spre companiile din domeniu, în timp ce multe dintre recrutări se fac prin intermediul facultăţii. Cu toate acestea, mulţi dintre studenţii de la Inginerie au fost prezenţi. Ne-am bucurat şi că reacţia cadrelor didactice a fost una bună (i-au însoţit pe studenţi). Ne dorim ca actul educaţional să nu se încheie odată cu studiile, ci să vedem ce se întâmplă cu tinerii după ce-şi încheie studiile. Vrem să ne asigurăm că după absolvire îşi găsesc un loc de muncă, iar programele noastre sunt eficiente şi se validează pe piaţa muncii. Cred că prin activităţile şi serviciile noastre venim în sprijinul lor – pentru viitorul lor profesional”, a declarat psihologul Adriana Borza, directorul Centrului de Consiliere şi Servicii privind Cariera din cadrul Universităţii din Oradea.

Evenimentul, organizat de Asociaţia „Alumni Universitatea din Oradea” și Centrul de Consiliere şi Servicii privind Cariera din cadrul Universităţii din Oradea, în parteneriat cu Asociațiile Studențești UO, continuă miercuri, între orele 10:00-18:00, cu un Târg al locurilor de muncă şi unul de voluntari.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !