Studentii oradeni vor face stagii de practica în Belgia

De Crina Dobocan
Studentii oradeni vor face stagii de practica în Belgia
Tinerii au ocazia să analizeze sistemul serviciilor sociale din Belgia.

Studenţii orădeni de la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii din Oradea se află într-un stagiu de practică în Belgia. Schimbul de experienţă se desfăşoară în perioada 14 – 20 mai şi se realizează în cadrul proiectului „Programul de practică pentru studenţi: Protecţia copilului – de la teorie la practică” (PractiPASS).

 Comparaţii cu România

30 de studenţi (câte 10 din fiecare centru universitar: Universitatea din Oradea, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad), au ocazia să viziteze instituţiile cu activitate în domeniul protecţiei copilului din Kortrijk. Aceştia sunt însoţiţi de 15 specialişti din instituţiile partenere în proiect din cele trei locaţii: universităţile, Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Servicii publice din cadrul primăriilor, organizaţii non-guvernamentale şi şcoli speciale.

„În cadrul schimbului de experienţă, studenţii de la specializările asistenţă socială, sociologie, psihologie şi specialiştii, au posibilitatea să se familiarizeze cu modul de organizare a stagiilor de practică în instituţiile care oferă servicii în domeniul protecţiei copilului şi cu responsabilităţile specifice studenţilor la locul de practică. Totodată, participanţii au ocazia să analizeze sistemul serviciilor sociale din Belgia şi să realizeze comparaţii cu situaţia din România. În plus, participanţii studiază programa de practică elaborată de către universitatea gazdă, Universitatea KATHO-IPSOC, şi modul de organizare şi funcţionare a instituţiei”, a spus prof. univ. dr. Floare Chipea, managerul proiectului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !