Studenţii pot circula gratuit cu trenul

De Dan Birta
2Comentarii
Studenţii pot circula gratuit cu trenul
Începând de miercuri, 1 februarie 2017, studenții pot circula gratuit cu trenuri, la clasa a II-a, potrivit unui act normativ adoptat de Executiv în ședința din 31 ianuarie.

De această gratuitate pot beneficia studenţii români și străini înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă – licență, master, doctorat – în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România. Gratuitatea se acordă la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, la clasa a II-a, în tot cursul anului calendaristic, indiferent de distanță sau rutele călătoriilor.

De asemenea, elevii din învăţământul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat – beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic.

Elevii orfani, elevii cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, în condiţiile legii, sau tutelă, beneficiază de gratuitate pentru transportul intern feroviar pe tot parcursul anului calendaristic.

Pentru călătoria la vagon de dormit, vagon cuşetă sau la clasa I, toate categoriile de elevi vor plăti integral următoarele diferenţe tarifare: diferenţă de clasă, tarif de rezervare clasa I, supliment de pat/cuşetă, după caz.

Abonamentul lunar şi celelalte titluri de transport cu reducere 50% din oferta tarifară sunt valabile numai însoţite de actele de identificare care să dovedească calitatea de elev sau student, după caz.

Taguri: , , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor