Studentii si masteranzii din Timisoara sunt interesati de tehnologia avioanelor fara pilot

De M. Hoster
Proiectul Eye in the Sky s-a dovedit un real succes în rândul studenţilor
Proiectul Eye in the Sky s-a dovedit un real succes în rândul studenţilor
Un număr de patru proiecte au fost depuse de studenţii şi masteranzii timişoreni în cadrul uneia dintre cele mai interesante competiţii. Este vorba de Eye in the Sky, o campanie derulată la nivel naţional prin intermediul căruia participanţii pot beneficia de un avion fără pilot pentru a-şi finaliza studiile.

Proiectul Eye in the Sky s-a dovedit un real succes în rândul studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor din România. Astfel, în concurs au fost înscrise 60 de proiecte de cercetare, vizând domenii variate, din principalele oraşe ale ţării. Timişoara s-a înscris cu patru asemenea proiecte. Acestea provin din domeniile Topografie şi Cadastru, Peisagistică, Automatică şi Calculatoare, Arheologie.

În cadrul Eye in the Sky, participanţii pot beneficia de tehnologia UAV (Unmanned Aerial Vehicle) pentru a realiza o cercetare pe care o pot integra în lucrarea lor de diplomă. Tehnologia UAV constă într-un avion de dimensiuni mici, fără pilot, dotat cu senzori speciali care pot culege din zbor date care pot fi aplicate în domenii variate de interes. Şapte dintre cele 60 de proiecte înscrise în competiţie vor fi selectate pentru a fi puse în practică prin intermediul tehnologiei puse la dispoziţie de TeamNet, iar autorii celor mai bune trei lucrări de cercetare vor fi recompensaţi cu câte o vacanţă de tip city break într-o capitală europeană.

„Proiectele înscrise în cadrul Eye in the Sky îşi propun utilizarea tehnologiei UAV în cercetări foarte diverse, de la analiza potenţialului turistic din zone nevalorificate, la studierea unor areale forestiere, a unor culturi cerealiere sau la proiecte în domeniul energiei. Avem inclusiv aplicaţii în domenii precum Arte vizuale sau Jurnalism”, a declarat Bogdan Nedelcu, Solutions Manager şi unul dintre fondatorii companiei care oferă accesul la acest avion. „Numărul de proiecte înscrise în competiţie şi, mai ales, temele acestor cercetări sunt încă o dovadă că România este o ţară plină de tineri talentaţi, cu idei originale şi cu iniţiativă, care au nevoie, însă, să fie încurajaţi în demersurile lor”, a continuat acesta.

Bucureşti conduce în topul oraşelor cu cele mai multe proiecte înscrise, urmat de Iaşi, Braşov, Timişoara, Cluj-Napoca, Bacău, Suceava şi Constanţa. Participanţii concurează fie individual, fie în echipe de câte maximum cinci membri, cei mai mulţi dintre ei provenind de la specializările Geografie, Agricultură, Silvicultură şi Urbanistică.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !