Studenţii sibieni vor taxe de şcolarizare mai mici

Studenţii sibieni vor taxe de şcolarizare mai mici
Peste 200 de studenţi de la facultăţile de stat din Sibiu au protestat ieri, nemulţumiţi de majorarea taxelor de şcolarizare. Decizia, valabilă numai pentru locurile cu plată, i-a speriat pe tineri, care spun că nu vor avea bani să-şi termine studiile.

Senatul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu a hotarât majorarea taxelor pentru locurile nesubventionate de stat. De exemplu, la facultatea de Medicina, studentii trebuie sa plateasca pentru acest an universitar cu 300 de euro mai mult decât anul trecut, iar situatia nu e singulara.

Tinerii spun ca nu au de unde sa scoata acesti bani. Saptamâna trecuta, studentii au mai iesit o data în strada, din acelasi motiv. Conducerile facultatilor sustin ca decizia de majorare a fost luata în Senatul universitatii si era cunoscuta de studenti.

Cu toate acestea, i-au invitat pe tineri la tratative, iar întâlnirea va avea loc peste doua saptamâni. Daca taxele nu vor fi micsorate, studentii sunt hotarâti sa continue protestele si chiar sa blocheze anul universitar.