Studenţii străini preferă Oradea

Studenţii străini preferă Oradea
ORADEA – Numărul studenţilor străini care aleg să îşi facă studiile la Universitatea din Oradea este în continuă creştere, mai ales după aderarea României la Uniunea Europeană.

La acest moment Universitatea din Oradea are încheiate peste 180 de acorduri cu alte instituţii de învăţământ superior ceea ce permite o mobilitate ridicată în rândul studenţilor.

Legea 316/2006 permite străinilor să beneficieze de aceleaşi drepturi ca şi studenţii români, astfel că ei vor achita aceleaşi taxe de şcolarizare. Numărul studenţilor străini care au fost înscrişi la Universitatea din Oradea în anul 2007/2008 a ajuns la 700. Înscrierile pentru anul universitar 2008-2009 pentru studenţii străini se pot face până la sfărşitul acestei luni, iar până la acest moment s-au depus, la Universitate, 202 dosare. Străinii se mai pot înscrie şi direct prin Ministerul Educaţiei

Vin nordicii

„Am constatat o creştere fără precedent a numărului de dosare ale cetăţenilor străini. Cei mai mulţi, în proporţie de 90 de procente au optat pentru Medicină, restul pentru Facultatea de Istorie Geografie şi Relaţii Internaţionale şi Ştiinţe Economice”, informează Olimpia Popoviciu, purtător de cuvânt al Universităţii. Studenţii care nu provin din Europa trebuie să achite taxele de şcolarizare pe un an întreg. Taxele lunare sunt stabilite de fiecare facultate în parte, valoarea lor fluctuând între 360 de dolari (la Medicină) şi 470 de dolari (la Facultatea de Muzică).

Dacă până acum studenţii de la Oradea erau obişnuiţi cu colegi provenind din Nigeria, Pakistan sau India, de anulviitor vor trebui să se obişnuiască şi cu tineri din Suedia, Finlanda, Belgia şi Olanda. Principalul motiv pentru care studenţii străini preferă Universitatea orădeană este nivelul scăzut al taxelor de şcolarizare perceput de instituţie în comparaţie cu ţările din care provin, iar diplomele sunt recunoscute.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !