Studiază viitorul arilor protejate în proiectul Econatura

Ariile protejate sub lupa specialiştilor
Ariile protejate sub lupa specialiştilor
20 de specialiști în domeniu vor participa la workshop-ul „Ariile naturale protejate – prezent şi viitor”.


În data de 19.05.2015 a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Impactul ecosistemelor din ariile protejate aflate în custodia Consiliului Județean Bihor și a Muzeului Țării Crișurilor asupra principalelor sectoare economice (EcoNatura)”. Contractul a fost încheiat între Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în calitate de Operator de program și Consiliul Județean Bihor în calitate de Promotor de Proiect. Proiectul este implementat în cadrul Programului RO02-Biodiversitate și servicii ale ecosistemelor, finanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European (SEE) 2009-2014.

Una din primele activități publice din cadrul acestui proiect, workshop-ul „Ariile naturale protejate – prezent şi viitor”, va avea loc în data de 23.09.2015. La acest workshop sunt invitaţi să participe un număr 20 de specialiști în domeniu, reprezentanti ai autorităţilor locale, universități, instituţii din domeniul protecţiei mediului și ONG-uri. Activitatea se va finaliza cu un raport privind starea ariilor protejate si a siturilor Natura2000 incluse în proiect, perspectivele de dezvoltare şi măsurile de protecţie şi conservare necesare. „Dezbaterea perspectivelor de protejare și de dezvoltare a acestor arii de către un număr cât mai mare de specialiști din diverse medii, deci cu puncte de vedere diverse, ne va da posibilitatea ca în cadrul raportului activității, dar și în studiul final, să avem o abordare cât mai exhaustivă a tuturor problemelor și o prioritizare a soluțiilor pentru ca aceste arii protejate să fie conservate cât mai bine, să își păstreze valoarea naturală deosebită dar, în același timp, aceste măsuri să ducă la o dezvoltare durabilă a zonelor”, spune Răzvan Dumbravă, expert arii protejate.Pentru detalii contact Consiliul Județean Bihor: Oradea, Parcul Traian, nr. 5, tel: 0259410181, fax: 0259410182, www.cjbihor.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !