Studii în ţară sau în străinătate?

Studii în ţară sau în străinătate?
Deva – Va fi, începând din 2007, un exod al tinerilor pentru a studia în alte ţări? Părerile vin mai mult în favoarea învăţământului românesc.

Marta Mate, inspector şcolar la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara: „Presupun că se va produce o migraţie către şcolile europene, mai mare decât în 2006, mai ales a studenţilor. Elevii însă nu cred că vor migra într-un număr foarte mare. Probabil vor pleca mai mulţi pentru a fi cu părinţii. La nivelul judeţului nostru, am avut însă cazuri în care copilul a plecat la studii în străinătate dar a revenit în ţară odată cu întoarcerea părinţilor”.

Ana Fodor, director, Liceul de Muzică şi Arte plastice „Sigismund Toduţă” din Deva: „Elevii noştri au plecat la studii în străinătate, dar numai cu burse. Acum, integrarea oferă noi oportunităţi de realizare profesională. Nu cred însă că vom rămane fără elevi deoarece avem o şcoală bună şi sunt de părere că învăţământul în România, mai ales cel de nivel artistic, este, calitativ, mult peste cel din alte ţări. Elevii noştri au văzut care este diferenţa. În plus părinţii nu cheltuiesc atât cât ar cheltui dacă ar avea copiii în străinătate. Sigur că există şi atracţia noului, dar aceasta poate fi încercată în vacanţe sau dacă elevii merg la studii cu burse”.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !