Stupoare în PNL: Mălan acuză sabotaj în partid!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
18Comentarii
Stupoare în PNL: Mălan acuză sabotaj în partid!
Viceprimarul Mălan s-a autovictimizat în faţa celor aproape 1.000 de liberali orădeni, înainte de votul pentru şefia PNL Oradea.

UPDATE Viceprimarul Florin Birta a câştigat preşedinţia PNL Oradea la doar şapte voturi! Birta a fost preferat de 403 liberali orădeni, în timp ce Mălan a obţinut 396 de voturi. Alte 80 de voturi au fost anulate. Scorul extrem de strâns denotă o împărţire, practic, a liberalilor votanţi în două tabere cvasi-egale. După victorie, Florin Birta a făcut apel la unitate, precizând că vrea ca lucrurile să intre pe făgaşul lor normal. În privinţa relaţiei cu Mircea Mălan, Birta a precizat că vrea să aibă o relaţie “normală şi civilizată” cu acesta, mai cu seamă că sunt colegi în Executivul Primăriei, ambii candidaţi fiind viceprimarii primarului Bolojan.

„Va mulțumesc tuturor pentru ca azi mi-ati acordat onoarea de a conduce organizația PNL Oradea din postura de președinte. A fost o competiție strânsă, dar îmi doresc sa continuam sa muncim împreună pentru rezultatele acestui partid. Doar împreună facem lucrurile sa meargă bine”, a transmis Florin Birta pe pagina sa de Facebook, la finalul unui vot ce s-a cerut renumărat de trei ori, din cauza diferenţei extrem de mici.


Discurs incredibil al lui Mircea Mălan la adunarea generală de alegeri a PNL Oradea. Contracandidatul lui Florin Birta la şefia organizaţiei municipale a dat de înţeles că a fost victima unor încercări de sabotaj, în tentativa sa de a fi ales preşedinte PNL Oradea.

Mălan le-a spus celor aproape 1.000 de liberali care au luat cu asalt Casa de Cultură a Sindicatelor (CCS) că i s-au înscenat plângeri penale de către o persoană deja decedată (!), că s-au trimis emailuri de pe o adresă falsă înfiinţată pe numele lui Mircea Mălan. De asemenea, Mălan a invocat faptul că sunt unele persoane în cadrul partidului care au invocat susţinerea pe care Ilie Bolojan i-ar acorda-o lui Florin Birta pentru a-şi convinge colegii să-l voteze pe Birta sau chiar că unii liberali au fost ameninţaţi cu pierderea locului de muncă, în caz că nu-l votează pe acelaşi mai tânăr Birta.

alegeri-presedinte-pnl-bolojan

Mălan spune că un anume cetăţean Kelemen Csaba, decedat în septembrie 2012, a sesizat în urmă cu doar două luni „DNA şi structurile statului că Mircea Mălan este proprietarul real al celor două companii italiene din Piaţa Unirii, un imobil Farmacia 3 din Piaţa Unirii, tiruri înmatriculate pe persoane diferite şi, împreună cu consilierul Adrian Felea, ne petrecem concediile in Italia pe banii firmelor pe care realmente le controlăm”, le-a transmis Mălan colegilor săi de la tribuna amplasată pe scena CCS, revoltat că i s-a făcut anticampanie cu „chestiuni totalmente false, repetate pe conturi de Facebook false”.

Îndemnuri şi citate din Ecleziast!

Mălan a profitat de faptul că Ilie Bolojan nu şi-a făcut publică opţiunea doar intuită pentru Florin Birta pentru a sublinia tocmai faptul că Bolojan nu s-ar fi implicat în campania electorală. Colac peste pupăză, Mălan a invocat inclusiv un şantaj de ordin religios care s-ar fi făcut la adresa unor liberali pentru a-l vota pe Birta!

„În această noapte, la ora 1, de pe o adresă de email falsă, mircea.malan.pnl@gmail.com aţi primit foarte mulţi ca fiind din partea mea un mesaj denigrator. Stimaţi colegi, ce legătură au toate astea cu PNL? Cui folosesc aceste lucruri? Eu cred că PNL-ului cu siguranţă nu. Am spus în ultima perioadă că astfel riscăm să avem un mare adversar în 2020. Pe noi înşine”, le-a transmis Mălan celor care au umplut sala până la refuz, încheindu-şi discursul printr-un citat din Ecleziast ce face apel la înţelepciune.

Totul în timp ce Florin Birta se arăta vizibil mirat de discursul lui Mircea Mălan, în timp ce Bolojan afişa o mină extrem de sobră. Cele invocate de Mălan la tribuna PNL Oradea i-a surprins vizibil pe mulţi liberali, revoltându-i pe cei din tabăra Birta. Bunăoară, Sorin Buhaş i-a cerut lui Mălan în mod insistent, din sală, să dezvăluie identitatea celor pe care-i bănuie că i-au purtat sâmbetele în campania electorală din interiorul partidului.

După discursul lui Mălan, ce a urmat celui al lui Birta şi Bolojan, s-a trecut la vot. Cei 902 de liberali orădeni au început să voteze cu puţin înaintea orei 20. Rezultatele sunt aşteptate să fie făcute publice după miezul nopţii.

Echipele celor doi candidaţi

În ciuda faptului că Ilie Bolojan nu şi-a exprimat preferinţa pentru vreunul dintre cei doi candidaţi, subliniind acest lucru inclusiv în discursul său dinaintea votului, echipa de susţinere a lui Florin Birta îi include pe directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP), Liviu Andrica, pe directorul Termoficare SA, Stănel Necula şi pe purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea, Anca Grama Sas. Din echipa lui Birta mai fac parte Sorin Buhaş, Camelia Buhaş, Florica Cherecheş, Camelia Dulca, Grigore Morar, Claudiu Oros, Laurenţiu Chiana, Laviniu Domocoş, Nicoleta Faur, Teofil Filimon, Dacian Foncea, Gabriel Traian Ghilea, Florin Nicoară, Florin Marinău, Ioana Mocan, Ligia Oala, Anca Popescu, Adrian Revnic – candidaţi pentru Biroul permanent al PNL Oradea.

În schimb, Mircea Mălan le-a mulţumit pentru susţinere următorilor: Ioan Cupşa, Lidia Popa, Sebastian Lascu, Gheorghe Neag, Traian Duşa, Daniel Negrean, Mihai Maci, Adrian Felea, Ioan Tau, Sabin Maria, Bogdan Manafu, Livia Muntean, Horia Abrudan, Fulvia Dumitreanu, Laurenţiu Danşa – “tuturor care au rămas neclintţiţi şi mi-au arătat ce înseamnă să fii liberal”, oameni despre care Mălan a subliniat faptul că “şi-au construit cariera în afara partidului”.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor