Sub lupa Comisiei Europene

Sub lupa Comisiei Europene
REŞIŢA – La 1 ianuarie a.c., a intrat în vigoare O.G. nr. 117/21.12.2007, privind procedurile naţionale în domeniul ajutorului de stat, înlocuind Legea 143/1999 (în neconformitate cu Tratatul de Instituire a Comunităţii Europene).

Această ordonanţă de urgenţă transferă competenţele de autorizare a ajutorului de stat de la Consiliul Concurenţei, la Comisia Europeană, iar legislaţia comunitară în domeniul ajutorului de stat va fi direct aplicabilă în România.

„Ordonanţa are drept scop definirea noilor atribuţii ale Consiliului Concurenţei în domeniul ajutorului de stat şi stabilirea cadrului legal între instituţiile naţionale implicate pentru a îndeplini obligaţiile României în calitate de stat membru al Uniunii Europene“, a declarat Pavel Jivan, inspector de concurenţă coordonator din cadrul Inspectoratului de Concurenţă Caraş-Severin.

Principalele atribuţii ale Consiliului Concurenţei privind ajutorul de stat, se referă la acordarea de asistenţă de specialitate în domeniul ajutorului de stat autorităţilor, altor furnizori şi beneficiarilor de ajutor de stat, reprezentarea României în faţa Comisiei Europene în procedurile comunitare privind ajutorul de stat, precum şi monitorizarea ajutoarelor de stat.

Doina Rolea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !