„Sub-parcarea”, licitată din nou

„Sub-parcarea”, licitată din nou
Municipalitatea a deschis o nouă licitaţie pentru realizarea unei parcări subterane în Piaţa Independenţei.

După ce licitaţia din urmă cu un an nu a atras investitori, municipalitatea scoate din nou la licitaţie execuţia în parteneriat public privat a unei parcări subterane pe locul actualei parcări din Piaţa Independenţei. Termenul de depunere a ofertelor este 16 martie. Principalul motiv al reţinerii investitorilor este costul care ar necesita mulţi ani pentru amortizare din biletele de parcare.

În această idee, municipalitatea se obligă contractual să nu practice pe viitor la sistem de parcări gratuite în zonă. Totodată, municipalitatea va acorda investitorului dreptul de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar în zona aferentă fiecărei investiţii.

Conform studiului de fezabilitate, proiectul ar costa opt milioane de euro, din care asigurarea utilităţilor, proiectul, asistenţa tehnică şi alte cheltuieli s-ar ridica la două milioane de euro iar construcţia efectivă la şase milioane de euro.

Conform SF aprobat de Consiliul Local Oradea, parcarea va putea găzdui 375 de maşini pe cele trei nivele de câte 5.000 mp. Parcarea va fi realizată din beton armat şi prevăzută cu cupole oblice din sticlă pe structură de aluminiu. Însă proiectul trebuie făcut astfel încât să cadreze cu arhitectura centrului Oradiei, îndeosebi cu Sinagoga învecinată.

RCS & RSD, în ecuaţie

Potenţialul investitor mai trebuie să ţină cont că firma RCS & RDS deţine 1.500 mp din terenul vizat. Ca urmare, municipalitatea a iniţiat o convenţie prin care, în schimbul accesului şi folosinţei subsolului, RCS & RDS ar urma să beneficieze de 35 de locuri de parcare la nivelul solului. Totodată, structura subterană va trebui să fie destul de rezistentă pentru a-i permite firmei RCS & RDS ridicarea unei clădiri de birouri cu trei etaje.

În context, mai putem nota că firma RCS & RDS ar fi interesată de cumpărarea actualului Hotel Vulturul Negru şi utilizarea unora din spaţiile sale ca birouri. Aceasta însă doar după clarificarea litigiului apărut odată cu achiziţionarea Hotelului de către SC Hotel Opera & Central SRL Bucureşti, de la SC Tizian Tour SRL Oradea. Următoarea şedinţă este programată la Judecătoria Oradea pe 15 martie.

C.H.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !