Subiecte încurcate la Marghita

6Comentarii
ORADEA - Primul incident bihorean în cadrul testelor naţionale a avut loc ieri, la centrul de testare de la Şcoala cu clasele I-VIII din Marghita. La proba de limba şi literatură maternă pentru absolvenţii claselor cu altă limbă de predare decât cea română, preşedintele comisiei de examen a transmis spre multiplicare varianta de subiect 61, în locul celei corecte, 16, extrase la Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Sesizându-şi greşeala, preşedintele a anunţat Comisia Judeţeană de Examen, care a informat despre cele întâmplate Comisia Naţională de Organizare a Testelor Naţionale. Aceasta din urmă a decis ca elevii să rezolve varianta de subiect numărul 61, ţinând cont de faptul că gradul de dificultate al acestuia este comparabil cu cel al variantei 16.
Conform spuselor purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bihor, Daniel Negrean, Comisia Judeţeană a dispus demiterea preşedintelui şi membrilor Comisiei de examen de la centrul de evaluare din Marghita, pentru încălcarea Metodologiei de desfăşurare a testelor naţionale şi numirea unei comisii noi.
Testele naţionale continuă azi, cu proba la matematică, mâine urmând să aibă loc ultima probă, cea la istorie sau geografie.

Pengo Zoltan6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor