Subiectele la bac şi capacitate, publicate

2Comentarii
Subiectele la bac şi capacitate vor fi publicate înainte
Subiectele la bac şi capacitate vor fi publicate înainte
Elevii claselor a VIII-a şi a XII-a ar putea afla cu cel puţin şase luni înainte variantele de subiecte la testele naţionale. Minsterul Educaţiei dezbate şi păstrarea numărului de probe de examen, dar reducerea numărului de discipline pe care le pot alege absolvenţii. VOT

Materiile care ar putea fi eliminate sunt psihologia, educaţia antreprenorială şi sportul.
Elevii au păreri împărţite cu privire la publicarea variantelor de subiecte. “După mine ar fi mai bine dacă am cunoaşte subiectele. Le-ai învăţa şi tot ai face ceva”, spune un elev din clasa a XI-a. ”Subiectele n-ar trebui să fie publicate în primul rând pentru că aşa toţi elevii şi-ar face copiuţe la greu. Şi toată lumea ar lua capacitatea cu zece”, opinează un elev din clasa a VIII-a. Reprezentanţii ministerului văd cu ochi buni publicarea variantelor de subiecte.

“Un elev care are subiectele va fi obligat ca să le parcurgă. Ca să copiezi ceva trebuie să-ţi pregăteşti”, a declarat Dumitru Matei, Secretar de stat pentru Învăţământ Preuniversitar.

Dintre materiile care ar putea fi eliminate de la bacalureat sau testele naţionale, cel mai regretat este sportul. “Mi-ar plăcea să dau foarte mult bacul la sport. Joc şi fotbal..”, adaugă un elev. 

Reprezentanţii ministerului spun că numărul variantelor propuse pentru fiecare probă depinde de durata studierii acelei materii. La limba română, de exemplu, care este studiată în fiecare an pot fi propuse mai mult de 30 de variante. Ministerul Educaţiei ia în discuţie posibilitatea ca olimpicii naţionali să primească din oficiu nota zece la materia la care au fost premiaţi. Noua metodologie va intra în vigoare de la 1 septembrie.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor