Substanţe halucinogene controlate

1Comentariu
Sebastian Secoşan
Sebastian Secoşan
Au fost prelevate probe din produse pentru a se stabili dacă acestea conţin substanţe interzise.

Creşterea nunărului de consumatori de stupefiante devine îngrijorătoare. Lucrul acesta a atras atenţia şi protectorilor consumatorilor bihoreni care au demarat un control în acest sens. „Pentru a preveni proliferarea în rândul consumatorilor bihoreni, în special a celor din grupe de vârstă uşor influenţabile şi anume adolescenţi, tineri, chiar copii, a consumului de substanţe etnobotanice cu efect halucinogen, euforic, vândute ca produse nealimentare cu indicaţii de utilizare pentru aromaterapie am întreprins acţiuni de verificare a comercianţilor de astfel de substanţe din Oradea”, a precizat Sebastian Secoşan, directorul coordonator adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor. Acţiunea s-a desfăşurat în perioada 10-13 iulie, din echipa de control făcând parte pe lângă comisarii CJPC Bihor şi reprezentanţi din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bihor.

Controale

Au fost verificaţi patru operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în cinci puncte de lucru.

Cele mai dese abateri constatate şi sancţionate de echipa de control se numără lipsa declaraţiilor de conformitate ale produselor, lipsa datelor de identificare ale importatorilor, lipsa traducerilor elementelor de identificare şi caracterizare ale produselor.

„În urma controalelor au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 18.000 lei. Au fost prelevate de asemenea probe din produse pentru a se stabili dacă acestea conţin substanţe prevăzute în anexa la Legea 143/2000 privind traficul şi consumul illicit de droguri”, a spus şeful CJPC Bihor.

Simona Albinaru1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor