Subvenţie la sfecla de zahăr

Cultivatorii de sfeclă de zahăr vor primi sprijin financiar prin subvenţie. „ Termenul limită pentru depunerea cererilor la Direcţia pentru Agricultră şi Dezvoltare Rurală (DADR) este până la 31 decembrie 2009”, a precizat Nicolae Hodişan, directorul coordonator al DADR Bihor.

Pentru a beneficia de sprijin financiar prin subvenţie pe produs, producătorii agricoli trebuie să formuleze o cerere tip adresată Directiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. Cererile se înregistrează la DADR, însoţite de copie de pe buletinul sau cartea de identitate, pentru persoanele fizice, ori copie de pe certificatul de înmatriculare sau certificatul de înregistrare, pentru persoanele juridice.

Acte

Dosarul trebuie să cuprindă copie de pe actele care dovedesc dreptul de folosinţă şi proprietatea asupra suprafeţei de teren cultivate şi schiţele de amplasare a culturilor. În situaţia suprafeţelor arendate trebuie prezentat tabelul contractelor de arendă încheiate, avizate de secretarul consiliului local şi de primar, care va cuprinde numărul şi data contractului, numele şi prenumele arendatorului şi suprafaţa de teren arendată. Se mai cer: adeverinţă eliberată de primăria localităţii pe a cărei rază teritorială este situat terenul, conform înscrisurilor din Registrul agricol, din care să rezulte cultura şi suprafaţa, declaraţie pe propria răspundere privind producţia totală obţinută dar şi copii de pe actele care dovedesc încasarea contravalorii mărfii livrate, la sfecla de zahăr, pe baza documentelor de recepţie a cantităţii de sfeclă de zahăr neto livrată la fabricile de zahăr, cu excepţia producătorilor agricoli care nu au  predat sfecla de zahăr la fabricile de zahăr, până la data de 31 decembrie 2009 inclusiv.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !