Subvenţie şi pentru combustibil solid

Subvenţie şi pentru combustibil solid
ORADEA - Administraţia Socială Comunitară Oradea (ASCO) a început ieri distribuirea formularelor de cerere a ajutorului pentru încălzirea locuinţei destinat familiilor care îşi asigură confortul termic cu combustibil solid sau petrolier.

Formularele se distribuie prin zece puncte de lucru, dintre care trei se găsesc la sediul ASCO (str. Primăriei nr. 42), patru la centrele multifuncţionale pentru persoane vârstnice, respectiv câte unul la Azilul de noapte „Nova Vite” (str. Guttenberg nr. 8), Centrul pentru persoanele cu dizabilităţi motorii (str. S. Bărnuţiu nr. 32) şi Centrul de zi pentru persoane afectate de scleroză multiplă (str. Buzăului nr. 2B). Cererile, împreună cu o copie a documentului de identitate, o declaraţie pe proprie răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia, copii după documentele care atestă venitul declarat şi o declaraţie pe proprie răspundere că titularul cererii sau persoanele incluse nu beneficiază de ajutor de încălzire a locuinţei în sistem centralizat, trebuie depuse până în 31 ianuarie.

Discriminare crasă
„Deoarece până acum nu am avut acest tip de subvenţii, nu ştim exact care va fi numărul de beneficiari, dar am estimat că numărul lor se situează undeva pe la 15.000. Acesta este, de altfel, şi numărul formularelor tipărite”, a declarat Ionel Vila, directorul executiv ASCO, la conferinţa de presă de ieri a municipalităţii.
Beneficiarii vor primi sume derizorii, variind între 14 – 46 RON pe membru de familie, în funcţie de venitul realizat. Sistemul de subvenţionare gândit de guvernanţi este în mod evident discriminatoriu. Astfel, o persoană cu un venit până la 125 RON, care se încălzeşte cu lemne, beneficiază de o subvenţie de 46 RON, în timp ce uneia cu venit identic, care stă într-o locuinţă cu încălzire centrală, i se decontează integral factura de încălzire, iar una care se încălzeşte cu gaz primeşte 150 RON.
Subvenţia se acordă pentru perioada ianuarie-martie 2007. Beneficiarii vor intra în posesia banilor până în data de 28 februarie.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !