Subvenţii la forţa de muncă

Deva – ATOFM acordă subvenţii pentru cheltuielile cu forţa de muncă prin programe naţionale. Prin această măsură activă au fost încadraţi, în cursul anului 2006, 2.579 persoane, în principal ce provin din rândul şomerilor.

„Convenţiile cu angajatorii au fost încheiate în data de 15 decembrie 2006, deoarece Agenţia nu procedează la angajarea de cheltuieli multianuale din bugetul asigurărilor de şomaj, neputând fi prevăzute fondurile alocale în anul 2007 pentru susţinerea acestei măsuri”, declară Vasile Iorgovan, director ATOFM Hunedoara.
Agenţia Teritorială pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara va proceda la reînnoirea convenţiilor finalizate la 15 decembrie în măsura în care fondurile alocate anului 2007 îi vor permite.

„Agenţia nu a terminat în mod direcţionar convenţiile pentru subvenţionarea ocupării forţei de muncă prin programe ce au drept scop dezvoltarea comunităţii locale, termenul de încetare a convenţiei fiind cunoscut de partenerii noştri. Din punct de vedere al fondurilor angajate în cursul anului 2006 pentru susţinerea acestei măsuri, agenţia dispune de fonduri pentru efectuarea tuturor plăţilor”, adaugă Vasile Iorgovan.

Perioada de acordare a subvenţiilor este de cel mult 12 luni pentru fiecare persoană încadrată în rândul şomerilor cu contract individual de muncă pe perioada specificată. Subvenţia presupune 70% din salariul de bază minim brut pe ţară în parioada 1 aprilie – 31 octombrie şi un salariu de bază minim brut pe ţară la care se adaugă contribuţiile de asigurări sociale datorate de angajatori în perioada 1 noiembrie – 31 martie.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase