Subvenţii majorate pentru păsări

Subvenţiile majorate pentru producătorii de carne de pasăre vor fi menţinute şi până în luna octombrie şi nu se vor încheia la sfârşitul acestei luni cum a fost hotărât iniţial. Decizia a fost luată de ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, după discuţiile cu Uniunea Naţională a Crescătorilor de Păsări din România.

În această categorie la nivelul judeţului Hunedoara se înscriu doar două ferme, una din Deva şi alta din Şoimuş. „Valoarea subvenţiei pentru puii broiler livraţi abatoarelor autorizate a fost dublată de Guvern în luna iunie, de la 1,40 lei la 2,80 lei pe cap de pui, în vederea sprijinirii producătorilor afectaţi de pierderile suferite în urma apariţiei virusului gripei aviare”, declară Roman Farca, director APIA Hunedoara.

Criterii de subvenţie
Pentru a primi subvenţia agenţii economici trebuie să prezinte Agenţiei de Plăţi Hunedoara facturi fiscale de abatorizare, actele de constituire a societăţii, adevereinţa de înregistrare a firmei în Registrul Special de Evidenţă a Exploataţiilor al DADR Hunedoara, certificat sanitar-veterinar a puilor, ordinele de plată şi chitanţa care atestă plata facturilor la zi şi avizele de însoţire a puilor de o zi livraţi.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !