Subvenţii pentru angajatori

ORADEA – Munca în folosul comunităţii poate fi subvenţionată din bugetul asigurărilor pentu şomaj. De aceste subvenţii pot beneficia autorităţile locale ce angajează forţă de muncă din rândul şomerilor pentru refacerea şi întreţinerea infrastructurii, pentru servicii de ecologizare sau lucrări edilitare.

„Subvenţii primesc şi angajatorii persoanelor încadrate din rândul şomerilor pentru executarea de activităţi în scopul dezvoltării comunităţilor locale, cărora li s-au atribuit contracte cu respectarea reglementărilor în vigoare privind achiziţiile publice”, a declarat Daciana Nica, director executiv adjunct la AJOFM Bihor.

Subvenţii

Subvenţia se acordă diferenţiat, în funcţie de perioada anului, de către AJOFM Bihor, pentru o perioadă de cel mult 12 luni pentru fiecare persoană încadrată din rândul şomerilor, cu contract individual de muncă. Astfel, pentru perioada 1 aprilie – 31 octombrie subvenţia este de 70% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată în vigoare în luna pentru care se face plata.

În perioada 1 noiembrie – 31 martie, subvenţia este de un salariu de bază minim brut pe ţară, la care se adaugă contribuţiile de asigurări sociale datorate de angajator, aferente acestuia. „Subvenţia se acordă lunar, proporţional cu timpul efectiv lucrat: de la data angajării, dacă convenţia se încheie în termen de 30 de zile de la această dată sau de la data încheierii convenţiei dacă aceasta se încheie în termen de 30 de zile de la data angajării”, a precizat Daciana Nica.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !