Subvenţii pentru angajatori

ORADEA – Angajatorii pot să-şi recalifice proprii angajaţi pe banii statului. „Conform legii, angajatorii pot beneficia de o subvenţie de 50% din cheltuielile cu serviciile de formare profesională organizate pentru un număr de cel mult 20% din personalul angajat”, ne-a declarat Dorel Drăghici, directorul executiv al AJOFM.

Subvenţiile se acordă numai pentru un singur program organizat pe an.

Selecţia angajatorilor vare vor să-şi recalifice proprii angajaţi se va face în 05.05.2008.

Condiţii
Angajatorii interesaţi trebuie să aibă întocmit la nivel de unitate un contract colectiv de muncă şi un plan anual de formare profesională anexă la contract, pentru anul 2008, înregistrat la Directia Muncii Familiei şi Egalităţii de Şanse Bihor conform reglementărilor legale în vigoare, respectiv să nu înregistreze debite la bugetul de stat respectiv bugetul local. „Pentru acordarea subvenţiei, programele organizate la nivel de angajator, trebuie să se deruleze prin furnizori autorizaţi conform Ordonanţei 129/2000, republicată, pentru formarea profesională a adulţilor”, a specificat Drăghici.

Documentaţia necesară în vederea acordării subvenţiei poate fi depusă de către angajatorii care vor demara programul pentru proprii salariaţi până la sfârşitul anului 2008, cei care au în derulare un program iniţiat în 2008 respectiv, cei care au finalizat un program demarat în anul în curs.

Informaţii suplimentare pentru întocmirea documentaţiei se pot obţine de la sediul AJOFM Bihor, cam.13, tel: 0359/800.962 sau pe site-ul instituţiei la adresa www:anofm.ro.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !