Subvenţii pentru angajatori

Subvenţii pentru angajatori
ORADEA – Angajatorii pot să-şi califice o pare dintre angajaţi cu bani de la bugetul statului.

„Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor, organizează în data de 23.06.2008, selecţia angajatorilor care beneficiază din bugetul asigurărilor de şomaj de o sumă reprezentând 50% din cheltuielile cu serviciile de formare profesională organizate pentru un număr de cel mult 20% din personalul angajat, subvenţie care se acordă numai pentru un singur program organizat în anul în curs”, ne-a informat Dorel Drăghici, directorul agenţiei.

Paşi de urmat
Angajatorii interesaţi trebuie să aibă întocmit la nivel de unitate un contract colectiv de muncă şi un plan anual de formare profesională anexă la contract, pentru anul 2008. „Contractul trebuie înregistrat la Direcţia Muncii Familiei şi Egalităţii de Şanse Bihor conform reglementărilor legale în vigoare, respectiv să nu înregistreze debite la bugetul de stat respectiv bugetul local”, a specificat Drăghici.

Pentru acordarea subvenţiei, programele organizate la nivel de angajator, trebuie să se deruleze prin furnizori autorizaţi conform Ordonanţei 129/2000, republicată prin formarea profesională a adulţilor.

„Documentaţia necesară în vederea acordării subvenţiei poate fi depusă de către angajatorii care vor demara programul pentru proprii salariaţi până la sfârşitul anului 2008, cei care au în derulare un program iniţiat în 2008 respectiv, cei care au finalizat un program demarat în anul în curs”, a precizat directorul AJOFM Bihor. Informatii suplimentare pentru întocmirea documentaţiei se pot obţine de la sediul AJOFM Bihor, cam.13, tel: 0359/800962 sau pe site-ul instituţiei www.bihor.anofm.ro.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !