Subventii pentru asociatii si fundatii

Asociatiile si fundatiile vor putea beneficia de subventii de la bugetul de stat si în 2006. Potrivit informatiilor furnizate de Simona Vesa, director executiv la Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Bihor, „începând cu 01 ianuarie 2006, nivelul mediu lunar la subventiei care se acorda de la bugetul de stat pentru o persoana este de 89 RON”.

Pentru a înfiinta si administra unitati de asistenta sociala pentru obtinerea de subventii, fundatiile si asociatiile trebuie sa îndeplineaca mai multe conditii.  În primul rând trebuie sa fie persoane juridice române de drept privat fara scop patrimonial, constituite si acreditate sau licentiate sa acorde servicii potrivit legii. Sa acorde de cel putin 12 luni servicii de asistenta sociala într-un cadru organizat, iar activitatea de asistenta sociala sa se adreseze unor persoane din mai multe judete.

Conditii de subventionare

Serviciile de asistenta sociala sunt subventionate daca se încadreaza în liniile de subventionare prioritare în domeniul asistentei sociale. De asemenea trebuie sa se desfasoare într-un spatiu adecvat sau la domiciliul persoanelor asistate cu respectarea standardelor de calitate.

Lista documentelor necesare solicitarii subventiilor pentru 2006 poate fi consultata pe site-ul institutiei la adresa: http://dgmss.rdsor.ro, poate fi obtinuta de la sediul institutiei sau la numarul de telefon: 468.382. „Data limita de depunere a documentatiei la registratura Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale si Familiei este ultima zi lucratoare a lunii octombrie”, ne-a declarat Simona Vesa.

Dan Birta