Subventii pentru asociatii si fundatii

3Comentarii
Subventii pentru asociatii si fundatii
13 asociaţii şi fundaţii vor primi subvenţii de peste 1,25 milioane de lei.

În vederea acordării de subventii din bugetul de stat pentru anul 2011, Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale (AJPS) Bihor a efectuat evaluarea de teren pentru 18 servicii sociale. „În baza evaluării de teren, am întocmit rapoarte de oportunitate pentru acordarea de subvenţii.

Din numărul total de 18 servicii sociale, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a aprobat, în conformitate cu prevederile  Legii nr. 34 / 1998 şi ale H.G. nr. 1.153 / 2001, modificate şi completate, prin Ordinul nr. 1758/2010, subvenţii pentru 16 servicii sociale furnizate în judeţul Bihor”, ne-a informat Simona Vesa, directorul executiv al AJPS Bihor

Servicii sociale

Astfel, în baza Ordinului nr. 1758/2010 au fost încheiate de către AJPS Bihor, 15 convenţii cu furnizorii de servicii sociale. Suma totală gestionată de către AJPS Bihor pentru această activitate este de 1.258.492 lei, de această sumă beneficiind aproximativ 570 de persoane asistate lunar de asociaţiile şi fundaţiile cărora le-au fost aprobate subvenţii. „Comparativ cu anul 2010, când au beneficiat de subvenţii de la bugetul de stat zece asociaţii şi fundaţii, în anul 2011 numărul acestora a crescut la 13”, a subliniat Simona Vesa.

Serviciile sociale subvenţionate, în număr de 15 sunt: centru de zi, centre rezidenţiale, servicii de îngrijire la domiciliu a persoanelor vîrstnice şi cantină socială. În baza convenţiilor încheiate, AJPS va asigura plata subvenţiilor aprobate pentru asociaţiile şi fundaţiile din judeţul Bihor şi va verifica lunar modul de utilizare a subvenţiilor.

Agenţia bihoreană mai anunţă demararea procedurii de selecţie a asociaţiilor şi fundaţiilor pentru a primi subvenţie de la bugetul de stat în anul 2011, pentru perioada aprilie – decembrie. „Termenul  limită de depunere a cererilor la registratura Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale este de 15 februarie 2011, iar liniile prioritare de subvenţionare sunt cele  aprobate prin Ordinul ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale nr. 1334/2010”, a precizat Simona Vesa.

D.B.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor