Subventii pentru crescătorii de oi şi capre

Subventii pentru crescătorii de oi şi capre
Cererile pot fi completate şi online prin accesarea site-ului www.apia.org.ro.

În perioada 9 aprilie – 18 mai crescătorii de ovine şi caprine din judeţul Bihor sunt aşteptaţi la Centrul Judeţean APIA Bihor să depună cererile de solicitare a primei pe cap de animal.„Pentru a beneficia de prima pe cap de animal speciile ovine/caprine, solicitantul trebuie să se prezinte la Centrul Local APIA pe raza căruia este arondat cu mai multe documente”, a precizat Traian Abrudan, directorul APIA Bihor.

Pot depune cerere de plată crescătorii care sunt înscrişi în Registrul Naţional al Exploataţiilor al ANSVSA şi sunt înscriși în evidenţa Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cu cod unic de identificare. Cererea trebuie să fie vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite, viză care atestă efectivele de ovine/caprine pentru care se poate solicita primă. De asemenea, efectivul din exploataţie să fie de minimum 50 de capete femele de ovine şi 25 de capete femele de caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la 31.03.2012. Efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicită prima trebuie să fie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere pe perioada de retenţie până la data de 20 august 2012.

Depunere

Depunerea cererilor se poate face individual, prin reprezentant legal (cu procură notarială) sau prin intermediul reprezentantului asociațiilor crescătorilor de ovine/caprine legal constituite cu acordul scris al solicitantului.

Cererile pot fi completate şi online prin accesarea site-ului www.apia.org.ro, pentru producătorii agricoli care solicită prima pe cap de animal pentru un efectiv mai mare de 500 capete femele ovine/caprine. După tipărire, cererea vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite se depune la Centrele Județene ale APIA .

„Pe site-ul www.apia.org.ro, va fi afişată lista definitivă cu asociaţiile crescătorilor de ovine/caprine legal care îndeplinesc condiţiile legale şi au depus documentaţie necesară la Centrele Judeţene ale APIA sau a Municipiului Bucureşti”, a concluzionat Traian Abrudan.

Conform statisticilor APIA Bihor pentru anul trecut au fost depuse un numar 1.164 cereri din care1.008 pentru specia ovine cu un total de 239.835 capete şi pentru specia caprine 156 cereri cu un total de 10.161 capete.

S.Al.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !