Subvenţii pentru încadrarea ucenicilor

Subvenţii pentru încadrarea ucenicilor
Pentru fiecare ucenic încadrat, angajatorii beneficiază lunar de o sumă în cuantum de 1.125 lei.

Veşti bune pentru firmele care încadrează ucenici. Potrivit informaţiilor primite de la AJOFM Bihor, angajatorii care încadrează ucenici beneficiază de o sumă în cuantum de 1.125 lei/lunar, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pentru fiecare ucenic încadrat.

Ucenicia

Ucenicia reprezintă formarea profesională a persoanelor cu vârsta de minim 16 ani, realizată la locul de muncă, în baza unui contract de ucenicie. Contractul de ucenicie este un contract individual de muncă de tip particular, încheiat pe durată determinată, în temeiul căruia o persoană fizică, denumită ucenic, se obligă să se pregătească profesional şi să muncească pentru şi sub autoritatea unei persoane juridice sau fizice denumite angajator, care se obligă să îi asigure plata salariului şi toate condiţiile necesare formării profesionale. Durata contractului de ucenicie se stabileşte în funcţie de nivelul de calificare pentru care urmează să se pregătească ucenicul, putând fi de 12 luni, 24 de luni sau 36 luni.

Angajatorul care doreşte să organizeze programe de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă trebuie să încheie un contract de prestări servicii de formare profesională cu un furnizor de formare profesională autorizat, în cazul în care angajatorul nu are şi calitatea de furnizor de formare profesională.

„Angajatorii care doresc să organizeze activităţi de ucenicie au îndatorirea să comunice AJOFM Bihor locurile de muncă vacante care pot fi ocupate prin încheierea de contracte de ucenicie. Pentru acordarea sumelor din bugetul asigurărilor pentru șomaj, angajatorul încheie cu agenția pentru ocuparea forței de muncă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la data expirării perioadei de probă cuprinse în contractul de ucenicie, o convenție pentru fiecare contract de ucenicie încheiat”, informează Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.
Angajatorii care doresc să organizeze activități de ucenicie la locul de muncă pot obţine mai multe informații la sediul AJOFM Bihor din Oradea, str. Transilvaniei nr. 2, sau la tel. 0259/436.821.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !