Subvenţii pentru micii fermieri

Reactualizat la:
Subvenţii pentru micii fermieri
Circa 400.000 de fermieri români vor fi pe listele de plată pentru un ajutor excepțional, acordat de Comisia Europeană și suplimentat în proporție de 100% de la bugetul național.

Cuantumul ajutorului se va cifra la aproximativ 30 de euro/cap de vacă de lapte. Condiția esențială pentru încasarea banilor este ca acești fermieri să nu fi beneficiat de sprijinul cuplat de peste 1.000 de euro pe cap de vacă.

Banii sunt pentru fermele mici de creștere a vacilor de lapte, pentru acei fermieri care nu au intrat pe listele de plată pentru cea mai mare subvenție din Europa acordată vreodată pentru bovine, sprijinul cuplat al cărui cuantum a fost de circa 900 de euro/vacă de lapte și circa 1.300 de euro/vită de carne.
S-a ajuns la un asemenea cuantum pentru că au fost puțini fermieri români eligibili pentru sprijinul cuplat, iar sumele au fost stabilite inițial, de 826 de euro/vacă de lapte și 1.222 de euro/vită de carne.
Acum a venit rândul micilor fermieri să încaseze un supliment la subvențiile care li s-au dat pentru anul 2015.

Comisia Europeană a acordat României, în septembrie 2016, un ajutor excepțional pentru sectoarele de criză, sectorul cărnii de porc și sectorul laptelui, de 10,89 milioane de euro. Suma va fi suplimentată în proporție de 100% de la bugetul național. Pentru producătorii de carne de porc, Ministerul Agriculturii a împărțit deja banii. A rămas să se decidă ce se întâmplă cu banii alocați pentru micii producători de lapte.

Pe listele de plată ar urma să intre aproximativ 400.000 de fermieri români. Un cuantum estimat al ajutorului excepțional de care vor beneficia acești fermieri se situează undeva la 30 de euro/cap de vacă de lapte. Discuțiile între Ministerul Agriculturii și liderii fermierilor nu s-au finalizat în ce privește criteriile de acordare a banilor, dacă subvenția va merge spre fermele cu minim 15 capete de vite sau coboară acest prag la 9 capete de vite.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !