Subventii pentru motorina

1Comentariu
Subventii pentru motorina
Suma de 1.244.801,99 lei a fost virată fermierilor bihoreni, beneficiari de motorină subvenţionată.

Pentru trimestrul al-II-lea al anului 2010 au fost depuse la Centrul Judeţean APIA Bihor un număr de 223 de cereri pentru rambursarea diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă, însumând valoarea de 1.244.801,99 lei, suma care a fost virată în cursul zilei de miercuri, 22 septembrie în conturile beneficiarilor. „Reamintim beneficiarilor pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare prin rambursare, că pot depune cereri pentru determinarea trimestrială a cantităţii de motorina”, a punctat Traian Abrudan, directorul executiv al APIA Bihor.

Cererile aferente trimestrului al-III-lea se vor depune în cursul lunii octombrie la Centrul Judeţean APIA Bihor. Aceste cereri trebuie să fie însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionată în trimestrul respectiv precum şi documentele anexe, după caz.

Cererile şi documentele justificative se găsesc la Centrul judeţean APIA Bihor şi pe pagina web a APIA: www.apia.org.ro

Beneficiari

Potrivit normelor în vigoare, cererea de acord prealabil pentru finanţare prin rambursare se depune pentru anul următor, în luna decembrie a anului în curs. Prin excepţie, pentru anul 2010 cererea se depune o singură dată, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului.

Sprijinul financiar, în cuantum de 1,162 lei/litru, se acordă prin rambursare. Nivelul sprijinului se acordă beneficiarilor care au primit acordul prealabil pentru anul 2010. Suma reprezintă acciza redusă pentru o cantitate de motorină determinată, în trimestrul II al anului 2010, de 31.635.980,885 litri. Astfel, sectorului vegetal i-au fost repartizaţi 29.332.159,247 litri, pentru sectorul zootehnic 2.269.367,368 litri iar pentru sectorul îmbunătăţiri funciare 34.454,000 litri.

S.Al.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor