Subvenţii pentru recalificare

21 iunie este o dată importantă pentru angajatorii care vor să-şi recalifice angajaţii. Acesta este termenul-limită pentru depunerea documentaţiei pentru cei care doresc să beneficieze de subvenţii pentru serviciile de formare profesională.

„Suma acordată reprezintă 50% din cheltuielile cu serviciile de formare profesională organizate pentru un număr de cel mult 20% din personalul angajat”, ne-a informat Daciana Nica, director executiv adjunct la AJOFM Bihor.

Acţiunea se derulează în scopul prevenirii şomajului şi consolidării locurilor de muncă prin creşterea competenţelor profesionale a persoanelor încadrate în muncă. Angajatorii trebuie să organizeze programele de formare profesională în baza unui plan anual, iar cursurile trebuie organizate cu furnizori de servicii de pregătire autorizaţi în condiţiile legii. Banii se acordă din bugetul asigurărilor de şomaj.

„La aceste cursuri pot participa angajaţii încadraţi cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, cu program normal de lucru, existent la data întocmirii programului anual de formare profesională. Angajatorii pot beneficia de această reducere pentru derularea unui singur program în cursul unui an”, a precizat directorul executiv adjunct al AJOFM Bihor.

Condiţii

Una dintre obligativităţile angajatorilor este de a menţine raporturile de muncă ale participanţilor la aceste programe cel puţin trei ani de la data acordării sumei. În cazul încetării raporturilor de muncă anterior termenului de trei ani, angajatorii vor returna subvenţia la AJOFM Bihor, plus dobânda de referinţă a BNR, în vigoare la data încetării raporturilor de muncă.

„AJOFM Bihor va selecta angajatorii care organizează programe de formare profesională pentru propriii angajaţi. Aceştia vor încheia un contract cu agenţia”, a adăugat Nica. Data-limită pentru depunerea documentaţiei este 21.06.2006, ora 15:00, la sediul AJOFM Bihor (str. Transilvaniei nr. 2), camera 18. Deschiderea plicurilor are loc în 22.06. 2006, ora 10:00. Documentaţia necesară pentru a participa la selecţie se găseşte pe site-ul instituţiei, la adresa: www.bihor.anofm.ro.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !