Subvenţii pentru recalificări

ORADEA – Angajatorii care doresc să deruleze cursuri de formare profesională subvenţionate pentru propriii angajaţi trebuie să se grăbească. Documentaţia necesară solicitării subvenţiei trebuie depusă până la adata de 17 noiembrie 2008 la sediul Agenţiei Oradea.

Subvenţie de 50%

„Angajatorilor care organizează în baza planului anual de formare profesională programe de formare profesională pentru propriii angajaţi, derulate de furnizorii de servicii de pregătire profesională autorizaţi în condiţiile legii, li se acordă, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, o sumă reprezentând 50% din cheltuielile cu serviciile de formare profesională organizate pentru un număr de 20% din personalul angajat”, a precizat Dorel Drăghici, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor.
Conform prevederilor legale, la programele de formare profesională pot participa angajaţii încadraţi cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată. De asemenea, ultimele modificări legislative stipulează faptul că angajatorii sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă sau de servicii, persoanelor participante la programul de formare profesională pentru care s-a acordat subvenţia cel puţin un an.

Cursuri

Pentru a veni şi mai mult în sprijinul cetăţenilor, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor demarează două programe de formare profesională – coafor şi ospătar. Persoanele interesate, care nu au un loc de muncă şi care nu sunt înregistrate în evidenţele agenţiei, au posibilitatea înregistrării în baza de date a agenţiei, pot beneficia de un curs gratuit.
Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul agenţiei din Oradea, str. Transilvaniei nr. 2, cam. 13, sau direct la Biroul de Formare Profesională, tel. 0359/800.962.

 

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !