Subvenţii pentru studenţii chiriaşi

Subvenţii pentru studenţii chiriaşi
Deva – Din cei 970 de studenţi înscrişi la Facultatea de Inginerie din Hunedoara doar 128 au găsit un loc în cămin. Studenţii care stau cu chirie în alte spaţii nu au primit până acum nicio subvenţie. Conform decanului facultăţii, Nicolae Rusu, acest lucru se datorează lipsei de informare a studenţilor.

„Faptul că, până acum, nu s-a solicitat din partea studenţilor care stau în chirie niciun fel de subvenţie este pentru că ei nu ştiu că pot beneficia de ea, iar noi încă nu le putem plăti pentru că nu avem alocat un astfel de fond de la minister. Deocamdată facultatea nu a primit niciun ban în această privinţă. Dacă pe viitor vor beneficia de subvenţie, valoarea ei va fi egală cu cea pe care o primesc în acest moment studenţii cazaţi în cămine”, a spus Niolae Rusu.

Studenţii care au găsit un loc în cămin plătesc o treime din suma totală de 190 de lei, restul este subvenţionat de facultate. În funcţie de numărul de paturi dintr-o cameră ei achită 80 sau 95 de lei.

Decanul Faculţăţii de Inginerie, Nicolae Rusu, a mai ţinut să precizeze că „repartizarea celor care au deja loc în cămin s-a făcut după o listă de priorităţi în care s-a ţinut seama de modalităţile de navetă, distanţă şi medii. Solicitări pentru locuri în cămine există din partea unor studenţi din Deva, dar acestora nu le dăm decât dacă au note foarte mari, pentru că pot face naveta”.

Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase