Subventii pentru vacile de lapte

3Comentarii
Subventii pentru vacile de lapte
Crescătorii de vaci din 19 localităţi bihorene pot beneficia de până la 250 de euro pe cap de vacă.

Proprietarii de vaci de lapte care au exploataţia în zonele defavorizate pot beneficia de ajutor specific sub forma unei plăţi suplimentare.

Comunele situate în zona defavorizată de pe raza judeţului Bihor sunt Aleşd, Borod, Bratca, Budureasa, Bulz, Cădeşti, Câmpani, Criştioru de Jos, Curăţele, Finiş, Lazuri de Beiuş, Lunca, Nucet, Pietroasa, Roşia, Şinteu, Şuncuiuş, Tărcaia şi Vaşcău.

Pentru a  beneficia de această formă de sprijin crescătorii de vaci de lapte trebuie să îndplinească anumite condiţii. Printre acestea se numără să deţină un efectiv de vaci de lapte cuprins între 2-15 capete. Vacile să fi fătat cel puţin o dată până la termenul limită de depunere a cererii, deţinătorii de animale să fie înregistraţi în sistemul de administrare a cotelor de lapte cu cotă de lapte pentru livrări şi/sau vânzări directe. De asemenea, efectivul de vaci de lapte din exploataţie pentru care se solicită ajutor specific să fie înscris în Registrul Naţional al Exploataţiilor RNE la termenul limită de depunere a cererilor iar efectivul de vaci de lapte pentru care se solicită ajutorul trebuie menţinut în exploataţie pe perioada derulării schemei de sprijin respectiv 2010-2013.

Bani

„Valoarea sprijinului va fi stabilită de APIA dar nu poate depăşi 250 euro pe cap de vacă de lapte”, a precizat Traian Abrudan, directorul Centrului Judeţean APIA Bihor. Această formă de sprijin nu se acordă pentru bivoliţe.

Termenul limită până la care pot fi depuse cererile de solicitare a ajutorului specific şi documentele anexate acesteia este 21 ianuarie 2011.

Cererile de sprijin financiar se depun la Centrele Locale APIA în raza căreia sunt situate exploataţiile de vaci de lapte. Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare la telefon: 0371/318.221.

S.Al.

Taguri: , , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor