Subvenţii pentru zootehnişti

De Simona Drimbău
Subvenţii pentru zootehnişti
Dacă depun cererea unică APIA până la 25 mai crescătorii de bovine beneficiază de ANT schema decuplata de producţie, specia bovine, sectorul carne.


Printre condiţiile de eligibilitate se numără: la data solicitării ANTZ 8-B, în exploataţia cu cod ANSVSA din cerere, există cel puţin un animal identificat şi înregistrat în RNE, în conformitate cu legislaţia sanitară veterinară în vigoare, din speciile bovine, ovine, caprine şi/sau suine;

Efectivul de bovine pentru care se solicită ANTZ 8-B este identificat şi înregistrat în RNE. O altă condiţie pentru acordarea sprijinului este ca efectivul de bovine deţinut la data de referinţă pentru care se solicită ANTZ 8-B este de minim trei bovine cu vârsta de minimum 16 luni şi tineret bovin cu vârsta de minimum 7 luni la data de referinţă. Bovinele pentru care solicită ANTZ 8-B nu sunt purtatoare de primă din anii 2013 şi/sau 2014 şi/sau 2015 şi/sau 2016 şi/sau 2017 sau sunt purtătoare de primă în aceeaşi exploataţie sau sunt purtătoare de primă provenite dintr-un transfer intregral de animale purtătoare de primă.

Sancţiuni

Nerespectarea condiţiilor de eligibilitate pentru acordarea ANTZ 8-B, precum şi inscrierea cu intenţie în formular a informaţiilor incomplete/neconforme cu realitatea atrag sancţiuni conform prevederilor legale. Orice cerere de plată poate fi retrasă total sau parţial, în scris, în orice moment, mai puţin în situaţiile în care beneficiarul a fost informat cu privire la neconformităţile din cererea sa de sprijin.

Orice animal solicitat în cerere care nu a respectat cumulativ condiţiile de eligibilitate este considerat animal cu neconformităţi şi nu poate fi eligibil.

În cazul constatarii unor nereguli sau fraude APIA intreprinde demersurile necesare recuperarii sumelor acordate necuvenit. Nu se acordă nici o plată dacă se stabileşte ca au fost create condiţii artificiale pentru obţinerea plăţilor aferente schemelor de plată, cu scopul de a obţine un avantaj contrar obiectivelor respectivei scheme/măsuri de plată conform art. 60 din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013. Structurile de control de la nivelul MADR, APIA, Comisiei Europene, Curtii de Conturi a României şi alte structuri competente au dreptul de a verifica informaţiile din dosarul cererii unice de plata precum şi documentele din aceasta.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !