Subvenţii sociale şi în 2006

Subvenţii sociale şi în 2006
Asociatiile si fundatiile vor putea beneficia de subventii de la bugetul de stat si în 2006. Ultima zi lucratoare din octombrie este data-limita pentru depunerea documentatiei.

Potrivit informatiilor furnizate de Simona Vesa, director executiv la Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Bihor, „începând cu 1 ianuarie 2006, nivelul mediu lunar al subventiei care se acorda de la bugetul de stat pentru o persoana este de 89 RON”.


Pentru a înfiinta si administra unitati de asistenta sociala pentru obtinerea de subventii, fundatiile si asociatiile trebuie sa îndeplineasca mai multe conditii. În primul rând, trebuie sa fie persoane juridice române de drept privat fara scop patrimonial, constituite si acreditate sau licentiate sa acorde servicii potrivit legii. Sa acorde de cel putin 12 luni servicii de asistenta sociala într-un cadru organizat, iar activitatea de asistenta sociala sa se adreseze unor persoane din mai multe judete.

Conditii de subventionare

Serviciile de asistenta sociala sunt subventionate daca se încadreaza în liniile de subventionare prioritare în domeniul asistentei sociale. De asemenea, trebuie sa se desfasoare într-un spatiu adecvat sau la domiciliul persoanelor asistate, cu respectarea standardelor de calitate.


Lista documentelor necesare solicitarii subventiilor pentru 2006 poate fi consultata pe site-ul institutiei la adresa: http://dgmss.rdsor.ro sau poate fi obtinuta de la sediul institutiei sau la tel. 468.382. „Data-limita de depunere a documentatiei la Registratura Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale si Familiei este ultima zi lucratoare a lunii octombrie”, ne-a declarat Simona Vesa.

Dan Birta