Succes pentru icoanele româneşti

ORADEA – În urma expoziţiei de icoane vechi pe sticlă cu care Muzeul Ţării Crişurilor a fost prezent la finele anului 2006 în Italia, la Muzeul Diocesano Tridentino, conducerea muzeală a primit drept recunoaştere o scrisoare de mulţumire din partea gazdelor.

Icoana transilvană a fost obiectul unei expoziţii organizate la Muzeul Diocesano Tridentino, în colaborare cu Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea. Colecţia de icoane pe sticlă din arealul transilvan, intitulată „Transparenţe sacre. Icoane vechi pe sticlă din Transilvania”, a fost pusă la dispoziţie de instituţia muzeală orădeană şi de Episcopia Ortodoxă din Oradea, Bihor şi Sălaj.

Devotament pentru sacru

Acţiunea, care s-a bucurat de un mare succes în rândul publicului iubitor de artă, a fost marcată printr-o scrisoare de mulţumire adresată conducerii muzeului, din care cităm parţial: „Se poate vorbi despre o iniţiativă extrem de pozitivă, nu numai datorită numărului mare de lucrări expuse, ci şi despre numerosul public trentin, care a ţinut să vizioneze această expoziţie. Aceste imagini, născute din imaginaţia unor pictori populari, sunt mărturia devotamentului sacru al autorului şi, din acest motiv, creează un contact afectiv între vizitator şi operă”, spune Domenica Primerano, semnatara scrisorii din partea muzeului italian.

Laura Voicu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !