Succes pentru orădeanul Adrian Farcaș la Pro Invent

De Dan Birta
1Comentariu
Succes pentru orădeanul Adrian Farcaș la Pro Invent
Invenția acestuia a primit Medalia de aur și Diploma de excelență la Salonul Pro Invent de la Cluj Napoca.

Cea de-a XV-a ediție a Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii Pro Invent, Cluj-Napoca, a fost un succes pentru orădeanul Adrian Ciprian Farcaș. Acesta a obținut Medalia de aur și Diploma de excelență la evenimentul care s-a desfășurat în perioada 22.03-24.03.2017.

În cadrul acestui salon, Adrian Farcaș a expus brevetul său de invenție, care se referă la un schimbător de căldură utilizat în domeniul pompelor de căldură și care aduce o îmbunătățire majoră acestor sisteme de încălzire.

„Medalia de aur primită în cadrul acestui salon reprezintă recunoașterea importanței acestei invenții și ne va ajuta foarte mult în promovarea produselor noastre. Sperăm să crească gradul de încredere al consumatorilor și să fim apreciați la adevărata noastră valoare, adică deschizători de drumuri în domeniul energiei regenerabile și lideri incontestabili în domeniu”, a precizat inventatorul orădean.

Caracteristicile schimbătorului

Schimbătorul lui Adrian Farcaș are capacitatea de expandare în caz de îngheț. Astfel se elimină schimbătorul de căldură intermediar, utilizat de toți producătorii de pompe de căldură apă-apă și scad simțitor costurile de implementare și exploatare, respectiv, crește performanța pompei de căldură cu până la 25%. Schimbătorul este confecționat dintr-un material antiaderent care previne formarea depunerilor (apa din foraj poate fi tulbure, cu un conținut ridicat de impurități și poate face depuneri, ducând la colmatarea schimbătoarelor uzuale).

Garanția produsului poate fi extinsă până la 20 de ani, ținând cont de durabilitatea materialelor din care este confecționat. Invenția este deja aplicată la scară largă în construcția pompelor de căldură Termocasa, cu o experiență de aproape zece ani în producerea, comercializarea și instalarea de sisteme de încălzire cu pompă de căldură care utilizează acest tip de schimbător, brevetat de Adrian Farcaș.

adrian-farcas-premiat-pentru-pompele-de-caldura-2

„Pompele de căldură apă-apă reprezintă cel mai ieftin sistem de încălzire cunoscut până în prezent pe piața mondială. Brevetul este utilizat de aproape zece ani pe piață și a ajuns la maturitate din punct de vedere al testelor și performanțelor. Astfel, el revoluționează construcția pompelor de căldură din întreaga lume”, a declarat Adrian Farcaș.

Ținând cont și de faptul că utilizarea pompelor de căldură prezintă un trend ascendent în ultimii ani, această invenție prezintă un interes deosebit în rândul majorității populației.

Adrian Farcaș a ținut să mulțumească tuturor celor care i-au fost alături și l-au sprijinit din toate punctele de vedere în realizarea și testarea acestui schimbător de căldură revoluționar.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor