Suflet de mamă, la superlativ

Educatoarea Elena Beltechi
Educatoarea Elena Beltechi
Salontanii din generația anilor ’70 îi poartă un respect deosebit.

Îi spun „Doamna Lenuța” și povestesc lumii cât de valoroasă este cărămida pusă de ea la temelia educației copiilor de vârstă preșcolară. Prichindeii „grădinari” care o strigau odinioară „Doamna educatoare Lenuța” o regăsesc acum la loc de cinste în cămăruța inimii lor de oameni împliniți în viață și îi spun, cu dragoste și recunoștință, „Mulțumim, Mama Lenuța!”

Asta a fost și va rămâne doamna educatoare Elena Beltechi, directoarea Grădiniței nr. 11 „Ursuleț” din cartierul Gării pentru mii de copii din orașul Salonta – „mama primei jumătăți de zi”. După 40 de ani de activitate profesională, săptămâna aceasta va cânta, pentru ultima dată, „La revedere, grădiniță dragă!” Doamna Elena Beltechi este recunoscută în breasla dascălilor bihoreni drept una dintre cele mai blânde, colegiale, consecvente și calificate educatoare. A absolvit Liceul pedagogic „Iosif Vulcan” din Oradea în anul 1975 și, în primul ei an de învățământ, a lucrat ca învățătoare în satul bihorean Boianul Mare. Un an mai târziu și-a început cariera profesională în învățământul preșcolar ca educatoare la Grădinița din Tulca iar, din anul 1977, a profesat neîntrerupt la Grădinița „Ursuleț” din Salonta. Dintre copilașii care i-au trecut pragul clasei și care s-au bucurat peste ani de frumoasele ei calități de dascăl, devenind oameni recunoscuți și apreciați în comunitatea locală, fac parte și educatoarele Gabriela Popescu (Grădinița „Toldi”) sau Liliana Ignătescu, învățătoarea Ramona Paina, de la Colegiul Național „Teodor Neș” din Salonta, economistele Ramona Oros, Gergely Renata, Ioana Beltechi, juristele Tatiana Nedelcu, Ramona Panti, Ioana Turcuț, jurnalistele Anca Faca și Iulia Maghiar, inginerul Ionuț Turcuț, informaticienii Cristian Gădălean (Timișoara) sau Adrian Hurpoi (Baia Mare) și mulți alții. Pentru toți, doamna educatoare Elena Beltechi va cerne astăzi, în lacrimi de bucurie, picăturile unor amintiri deosebite păstrate din vremea când, prin exerciții de excelență și dăruire, „Mama Lenuța” presăra în suflețelele lor inocente dragoste, înțelepciune, sete de cunoaștere și dorință de afirmare.

Melania Mateuț
Sorin Petrache0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !