Sume compensatorii pentru angajaţii Universității din Oradea

De Crina Dobocan
5Comentarii
Rectorul Constantin Bungău, despre sporul de doctorat
Rectorul Constantin Bungău, despre sporul de doctorat
Suma compensatorie va fi acordată salariaţilor care au obţinut titlul de doctor după 2010.

Membrii Consiliului de Administraţie al Universităţii din Oradea au votat, la sfârşitul săptămânii trecute, să acorde spor de doctorat tuturor angajaţilor cu titlul de doctor, conform Legii nr. 71 din3 aprilie 2015.

Hotărârea a fost luată după ce s-a constatat că personalul instituţiei care, ulterior datei de 31 decembrie 2009, a obținut titlul științific de doctor sau a fost încadrat în grad didactic superior, nu a mai beneficiat de acest spor dobândit înaintea datei de 31 decembrie 2009. Aceasta în contextul în care universitarii îndeplinesc aceleași condiții de studii (doctorale ) și își desfășoară activitatea în aceleași condiții specifice locului de muncă ca personalul care la acea dată (31 decembrie 2009) beneficia de un spor pentru titlul științific de doctor.

,,Am hotărât să aplicăm această lege pentru a face dreptate colegilor/universitarilor care datorită legii salarizării nu au beneficiat de aceleaşi drepturi salariale precum colegii lor, după obţinerea unui post prin concurs’’, a declarat rectorul Universităţii din Oradea, prof. univ. dr. Constantin Bungău.
Astfel, această categorie de personal va beneficia de nivelul de salarizare în plată al funcțiilor similare, prin includerea în salariul de bază a sumei reprezentând compensația tranzitorie pentru deținerea titlului științific de doctor.

Nu e păcăleală

,,Aceste sume se vor achita integral din veniturile instituției și se acordă cu data intrării în vigoare a Legii nr.71/2015, respectiv 9 aprilie 2015. Începând cu data de 01 aprilie 2016 se va proceda la stabilirea și plata lunară a compensației tranzitorii reprezentând spor pentru titlul științific de doctor pentru întreg personalul instituției care are dreptul dar care nu a beneficiat de acest spor’’, a mai explicat rectorul Bungău.

Potrivit acestuia, diferențele salariale, reprezentând compensație tranzitorie, spor pentru titlul științific de doctor, pentru întreg personalul instituției care are acest drept, dar care nu a beneficiat de el, aferent perioadei 9 aprilie 2015 – 31 martie 2016, urmează să fie plătite în şase tranșe lunare egale, începând cu drepturile salariale aferente lunii martie 2016.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor